Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 07:02:24

"SOS. SOS. SOS" Менський зоопарк у біді! ФОТОрепортаж

25.03.2014   14:45Агенцiя

Завдяки недолугим діям Менського казначейства через блокування рахунків звірі зоопарку, не дивлячись на те, що управління культури профінансувало кошти на утримання тварин, голодують!

Все це почалося з 2013 року.

Спочатку була затримка з оплатою рахунків в травні місяці. У листопаді було сплачено 250 тисяч грн..

За останні 5 місяців казначейство спромоглося заплатити аж 22 тисячі гривень. А цих коштів хватило заплатити тільки  за хліб за 5 місяців.

Кожного місяця на хліб іде 4,8 грн., 8 тисяч грн.. треба на м’ясо, на рибу – 5 тисяч грн.. Це тільки на основні харчі для тварин. А ще треба мед, сіно, корма. І кожній маленькій тваринці треба дати свій раціон. В цілому у Менському зоопарку близько тисячі поголів’я. 136 видів тварин, 35 із них занесені у Червону книгу. Але ж звірі як і людина теж хворіють і їм також потрібні ліки. А це небагато й немало - 600 гривень, яких до речі теж не виділяли протягом останніх п’яти місяців. Спасалися тільки виключно спец рахунком.

Буревій пролетів наробив шкоди, теж треба кошти на ремонт. І ще багато різних перепонів існує в зоопарку. На даний час обласне керівництво вишукує можливості сплати коштів, залучає спонсорів.

Останнім часом багато дзвінків від простих людей, які цікавляться долею зоопарку. Везуть все що можна; варення, мед, буряки, капусту, яблоки. Перераховують кошти, хто 2 тисячі, а хто й 10 гривень. Якщо дивитися по раціону, то для потреб зоопарку необхідно 83 тисячі гривень, а працівники просять, щоб дали хоча б половину, а і того не дають. Це не входить в ніякі рамки.

Треба сказати, що за цей час ніхто з працівників не написав заяви на звільнення. У нас працюють патріоти. На даний час, зі слів директора Зінаїди Сергіївни Максименко, ще не бачила такої активності від влади, спонсорів і небайдужих людей допомогти зберегти звірів у тяжкий час. Люди стали якісь інші, такого раніше не було.

Існує ще одна проблема у зоопарку – проблема вагітності звірів. А для них потрібний повноцінний раціон. Вихід один – громадою рятувати зоологічний парк загальнодержавного значення який створений в райцентрі ще 1977 році.

Адже прийде час і ми з вами приїдемо сюди відпочивати разом з своїми дітками та онуками і будемо радіти разом з малюками, що ми зберегли цю маленьку перлину Великої Матінки-природи. Всім вам честь і хвала за те, що не залишили звірів в біді.

Реквізити для допомоги зоопарку. р/с 26001377827001, ПАО КБ "Приватбанк", Чернігівське РУ, МФО 353586, Код 05530010, призначення  платежу: для придбання кормів.

Фоторепортаж з місця події ВІКТОРА КОШМАЛА.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.