Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 13:48:59

Кишеньковий злодій знову відправиться за грати

24.03.2014   11:15

Співробітники Чернігівського міського відділу УМВС України в Чернігівській області затримали 41-річного кишенькового злодія, який спеціалізувався виключно на пенсіонерах.

Як зазначив начальник Чернігівського міськвідділ УМВС України в Чернігівській області полковник міліції Вадим Парфентьєв, затриманий зловмисник вже був неодноразово судимий саме за кишенькові крадіжки.

Але відбувши черговий термін ув'язнення і звільнившись з місць позбавлення волі, тримався на волі недовго, бо знову починав красти. Цей раз теж не став винятком.

Термін ув'язнення чоловіка скінчився в травні минулого року. А вже з вересня минулого року і до моменту затримання в березні чолов'яга встиг скоїти десяток крадіжок.

В ході подальшої перевірки працівниками міліції було встановлено, що злодій діяв за добре відпрацьованою схемою. Заходив до приміщення банку, коли пенсіонери отримують пенсії. Сідав у залі і слухав, хто і яку суму пенсії знімає, а потім дивився, чи не йде потенційна жертва платити за комунальні послуги до іншого віконця. Саме тут злодій і починав діяти.

Доки пенсіонер відволікався на касира, крадій віртуозно витягував з кишені гроші. Суми були різні - від 150 до 3200 гривень. Чоловік купував собі наркотики, а решту витрачав на свою вагітну співмешканку.

Зі слів Вадима Парфентьєва, слідчим відділом Чернігівського міськвідділу УМВС відкрите кримінальне провадження за частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України (краіджка), санкція якої передбачає арешт на строк від трьох до шести місяців або обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.
 

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.