Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:09:57

Міліція розкрила серію крадіжок велосипедів

11.03.2014   14:42

В Городні правоохоронці з’ясували особи школярів, які викрадали в місті двоколісний транспорт.

На початку року з підвалів городнянців почали зникати велосипеди, при цьому двері приміщень в усіх випадках залишалися неушкодженими, їх просто відкривали ключем. Зловмисники скоювали крадіжки переважно вночі. Останній випадок крадіжки двоколісного транспорту стався з-під Городнянської міської лікарні.

Працівниками міліції було встановлено, що до крадіжки причетні учні місцевої школи, одному з яких 12 років, іншим двом - по 14. Підлітки спочатку робили це заради розваги. Викрадені велосипеди, як пояснили хлопці, вони залишали у схованках. Потім гірші деталі з одного велосипеда замінювали на кращі з іншого.

Коли з’являвся «зайвий» велосипед, хлопці, довго не роздумуючи, знаходили кому його продати за символічну суму.

Як розповів начальник Городнянського РВ УМВС Євген Колпаченко, підлітки відкривали підвали, підбираючи ключі. Крім півдюжини викрадених велосипедів, на рахунку зловмисників є одна невдала спроба крадіжки з гаражу. Тоді хлопці через кватирку гаража проникли всередину, але господар несподівано для злодюжок приїхав поставити машину. Нічого не підозрюючи, він відкрив ворота, і хлопці ледь встигли втекти, не встигши нічого прихопити з собою. За всіма фактами викрадення велосипедів відкриті кримінальні провадження за статтею «крадіжка».

Працівники міліції постійно проводять профілактичні бесіди в навчальних закладах району аби не допустити вчинення підлітками протиправних діянь. Останнім закладом, який нещодавно відвідали міліціонери спільно з представником кримінально-виконавчої інспекції, була Городнянська обласна школа-інтернат.

Дітям розповіли про кримінальні правопорушення та відповідальність, яка настає у разі їх вчинення. Вихованцям показали фільм з реального життя дітей, які через скоєні злочини опинилися за гратами.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини