Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:23:03

Міліція навчає школярів як робити відповідальний вибір

11.03.2014   11:10

Працівники кримінальної міліції у справах дітей УМВС в Чернігівській області разом із представниками благодійної організації «Аратта» реалізують у школах Чернігова просвітницько-профілактичний проект.

Міліціонери і громадські активісти проводять серед п'ятикласників чернігівських шкіл науково обґрунтовану профілактику тютюнопаління, вживання алкоголю, наркотиків та антигромадської поведінки.

Підлітковий вік є важливою стадією розвитку дитини, коли молоді люди прагнуть зменшити контроль з боку дорослих. Підлітки прагнуть стати більш незалежними, інтелектуально та емоційно підлітки стають більш свідомими.

Тож саме як до дорослих людей, здатних аналізувати життєві ситуації і приймати адекватні рішення, зверталися міліціонери і активісти. Профілактику шкідливих звичок розділили на десять занять, протягом яких дорослі продемонстрували увесь шлях потрапляння підлітків у тенета, наприклад, наркоманії та алкоголізму.

Також дорослі не нав'язували аудиторії своїх висновків, а м'яко підштовхували до них самих школярів. Це вкрай важливо, коли діти самі пояснювали одноліткам які невеселі перспективи чекають порушників закону та наркоманів.

Міліція навчає школярів як робити відповідальний вибір (фото3)Спочатку п'ятикласники відповіли на тести «що ви знаєте про шкоду наркотиків», а потім у ігровій формі обговорили відповіді у колективі. Дітлахи прийшли до висновку, що вживання алкоголю і наркотиків завжди призводить до порушення закону, а це у свою чергу перекреслює сподівання на добре здоров'я, успішну кар'єру, сімейний затишок.

Значна увага дорослих була приділена зовнішнім впливам з боку однолітків та старших товаришів, які в переважній більшості і є причиною першої сигарети чи першої склянки алкоголю. Підлітків вчили робити правильний вибір, а також гартували їх волю аби давати відсіч негативним впливам наркоманів та правопорушників, які втягують школярів у свої кола.

Саме неготовність протистояти таким викликам часто призводить до небажаних наслідків. Здоров'я, освіта, успішність є набагато кращими надбаннями, ніж бронхіт курильщика чи цироз печінки поціновувала алкоголю.

Уроки безпеки однозначно пішли підліткам на користь і зробили їх більш дорослими у питаннях правильного життєвого вибору. Це відзначають як самі педагоги, так і батьки.

Працівники кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Чернігівській області спільно з експертом з профілактики наркоманії, ВІЛ/СНІДу та злочинності серед дітей Центру дітей та юнацтва „Аратта" проводять профілактичну програму «Вибір» не тільки для учнів п'ятих класів, але й для старшокласників.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини