Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 05:41:23

Основні причини смерті від побутового травматизму

21.02.2014   08:15

У 2013 році від травм, отриманих у побуті, загинули 1189 осіб.

Упродовж року відбулося значне (на 24%) зменшення кількості смертей внаслідок алкогольних отруєнь (180 осіб) – однієї із основних причин смерті від побутового травматизму.

На 21,4% менше людей загинуло від наслідків нападу з метою вбивства чи нанесення ушкодження та на 19,2% – від випадкових отруєнь іншими отруйними речовинами (крім алкоголю)

У той же час збільшилася на 12% кількість самогубців. У 2013 році добровільно пішли з життя 330 осіб.

Збільшилася кількість загиблих від інших нещасних випадків із загрозою диханню – на 20,7%, від випадкових утоплень – на 19,8%, від випадків ушкодження з невизначеним наміром – на 4,4%, від падінь – на 3,9%, унаслідок ДТП – на 2%.

Упродовж 2013 року загинуло 27 дітей віком 0–14 років. Основними причинами їх смерті були випадкові утоплення – шестеро дітей, пожежі –п’ятеро та випадкові удушення – четверо.

Непокоїть, що більшість нещасних випадків з дітьми були наслідками недбалості їх батьків. Так, одне немовля п’яна матір нагодувала молоком з великим вмістом алкоголю, іншому – варили їжу на воді з криниці з нітратами.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.