Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:39:50

Міліція спростовує поширену ЗМІ інформацію про "банди жорстоких грабіжників, які тероризують Чернігів"

13.02.2014   15:56

З приводу повідомлень ряду ЗМІ нібито існування «банди жорстоких грабіжників, які тероризують Чернігів», УМВС України в Чернігівській області заявляє, що ці публікації є тенденційними та упередженими і містять, серед викладеного, такі відомості, що не відповідають дійсності.

Зокрема, широко розтиражований вислів про «щонайменше 5 нападів лише за останній тиждень» є неправдивим і орієнтованим на формування панічних настроїв у суспільстві. Насправді можна вести мову про 2 кримінальні правопорушення, де спостерігається подібність обставин їх скоєння.

Так, 8 лютого поточного року близько 21 години до чергової частини ЧМВ УМВС України в Чернігівській області надійшло повідомлення, що біля одного з будинків по вулиці Танкістів виявлено труп жінки зі слідами насильницької смерті. Невідомими зловмисниками були викрадені особисті речі загиблої. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група у повному складі. В ході перевірки було встановлено особу загиблої, нею виявилася 41-річна жителька обласного центру, яка того вечора поверталася додому з роботи. За даним фактом було відразу ж відкрите кримінальне провадження за п. 6 ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України («умисне вбивство з корисливих мотивів»). Передбачене покарання — позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічно.

Також 8 лютого у вечірній час було скоєно напад на жительку мікрорайону «Шерстянка», яка поверталася додому. Потерпіла пояснила, що на неї напали троє невідомих молодиків, які завдали їй ряд ударів по голові, намагаючись влучити в обличчя. Після побиття жінки зловмисники втекли з місця події, залишивши при ній її особисті речі. Потерпіла зуміла самостійно дістатися місця мешкання, після чого її дочка звернулася телефоном до міліції та «швидкої допомоги». Наразі потерпіла перебуває на стаціонарному лікуванні в одному з медичних закладів обласного центру. За фактом нападу на жінку відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України («хуліганство, вчинене групою осіб»), яка передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі до 4 років.

За обома наведеними фактами тривають напружені оперативні та слідчі заходи, спрямовані на встановлення осіб нападників. Робота над цими кримінальними провадженнями перебуває на особистому контролі керівництва УМВС України в Чернігівській області та Чернігівського міського відділу УМВС.

Водночас викладені у публікаціях припущення про можливе вбивство 25-річного жителя м. Чернігова, труп якого з тілесними ушкодженнями було виявлено в будівлі покинутого заводського корпусу по проспекту Миру, повністю спростовуються даними огляду місця події та висновками судово-медичної експертизи трупа загиблого.

Так, вранці 8 лютого до чергової частини Чернігівського МВ УМВС надійшло повідомлення про те, що на першому поверсі недобудованого виробничого приміщення виявлено труп чоловіка, який 6 лютого пішов на роботу і не повернувся. У загиблого виявлено забій та набряк головного мозку, переломи основи та кісток черепа, переломи ребер. Згідно з висновком судово-медичної експертизи, ці тілесні ушкодження могли утворитися одно моментно при падінні з висоти. Ретельний огляд місця події показав, що як на першому, так і на другому поверхах недобудованої споруди відсутні сліди перебування інших осіб, окрім самого загиблого. Також відсутні будь-які сліди, які могли б свідчити про напад на потерпілого. Таким чином, мав місце нещасний випадок, причини та механізм розвитку якого наразі встановлюються.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини