Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:02:31

Ейфелева вежа для прилуцьких незрячих

23.01.2014   10:40Агенцiя

Любити на відстані легко. Можна виїхати до США, Канади, Австралії, Італії й звідти розповідати, як болить душа за Вітчизною. А можна, досягши на чужині певного успіху, допомагати землякам.

Любов Лардинуа, уродженка Росії, але з давнім та глибоким українським корінням, з 1993 року живе у Франції, на батьківщині свого чоловіка-художника. Там у Парижі Любов Олександрівна створила благодійну організацію «Сонце України», мета якої дуже проста – підтримувати талановитих людей з обмеженими фізичними можливостями.

А в прилуцькому осередку Українського товариства сліпих таланти є чи не в кожного. Напередодні нового, 2014-го, року шляхи цих двох організацій перетнулися, чому посприяла завідуюча відділенням соціально-побутової адаптації територіального центру Прилуцької міської ради Ірина Грачова.

У місті над Удаєм, куди пані Лардинуа завітала 21 грудня, вона насамперед хотіла ознайомитися з творчим потенціалом його мешканців і закласти фундамент подальшої співпраці. І членам УТОСу було що показати. Прекрасна виставка робіт, чудовий концерт залишили у французької гості незабутні враження. Багато виробів прилуцьких умільців поїхали з Любов’ю Олександрівною до Франції, де стали експонатами виставки-продажу, котра об’їздила ледь не всю країну.

Гроші за продані витвори «Сонце України» перешле їх авторам.
Президент благодійної організації привезла утосівцям солодощі та маленьку копію Ейфелевої вежі, яка має нагадувати українцям, що у них є справжні друзі в Парижі. Прилучани, в свою чергу, подарували Любові Лардинуа декоративну таріль із ликом Святителя Іоасафа, єпископа Бєлгородського, чудотворця Прилуцького, аби він оберігав і пані Любов, і «Сонце України».

Як розповіла голова прилуцького УТОСу Ніна Таран, вони мріють про обмін досвідом з французькими колегами. Уже розроблений бізнес-план, де визначені шляхи співпраці. За інформацією «ВЧ», французи домовилися про співробітництво і з Прилуцькою райдержадміністрацією.
Любов Лардинуа обіцяла повернутися до міста над Удаєм 9 травня, щоб разом із прилучанами відсвяткувати День Перемоги.

Франція і Україна, Париж і Прилуки об’єднуються через талановитих людей з обмеженими фізичними можливостями.


Роман Марусич, "Відомості Чернігівщини"
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини