Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:20:17

Більшість запитів до громадської приймальні Міністра оборони України у Чернігові вирішуються позитивно

23.01.2014   08:24

При Чернігівському обласному військовому комісаріаті майже рік триває прийом відвідувачів членами Регіональної громадської приймальні Міністра оборони України.

Як повідомив її керівник-помічник військового комісара Чернігівського обласного військкомату з правової роботи майор Анатолій Лотоцький протягом вище вказаного періоду до приймальні зверталися різні категорії військовослужбовців, члени їхніх родин, ветерани та інші громадяни, проблеми яких були пов’язані так, чи інакше зі Збройними Силами і Міністерством оборони України.

- За рік до нас звернулося 340 чоловік. З них, 328 громадян з усними запитами та 12 - з письмовими. Відвідувачі приходять кожного прийомного дня. Їхні питання здебільшого стосуються соціальної сфери. Передусім, йдеться про правильність оформлення документів правового характеру, пенсійного забезпечення членів сімей учасників бойових дій, поліпшення житлових умов, прав безкоштовного лікування у лікувальних закладах ветеранів військової служби та учасників бойових дій, - розповів майор Анатолій Лотоцький.

Крім цього, останній часом, у зв’язку з оптимізацією військових структур в гарнізоні, збільшилася кількість відвідувачів-офіцерів запасу зі зверненнями щодо надання їм статусу ветеранів військової служби передбачених керівними документами вітчизняного оборонного відомства.
- Ми досконало розглядаємо кожен конкретний запит. Намагаємося вирішити їх безпосередньо у військкоматі. Наприклад, якщо у колишніх військовослужбовців є запис «звільнений з військової служби у зв’язку з реформуванням Збройних Сил України» та мають вислугу понад 20 років, таким статус ветеранів військової служби надається у військовому комісаріаті. В інших випадках, питання, які виходять поза межі компетенції членів громадської приймальні у Чернігові, направляються до Києва, - поінформував майор Анатолій Лотоцький.

Також він додав що, по кожному зверненню громадяни у встановлені терміни отримують відповіді із конкретними шляхами розв’язання тієї чи іншої проблеми.

- Можу констатувати, що більшості людям, які звернулися зі своїми проблемами, позитивно вирішено їхні запити. Вони відчули на собі реальні переваги в роботі даної установи. – підсумував майор Анатолій Лотоцький.


Довідково: регіональна громадська приймальня Міністра оборони України у Чернігові працює за такою адресою: вул. Гетьмана Полуботка, 68; контактний телефон: (04622) 3-27-91; керівник – майор Анатолій Лотоцький.

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини