Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:52:53

Апеляційним судом залишено у силі вирок, винесений судом присяжних

21.01.2014   08:30

Апеляційним судом Чернігівської області залишено без змін вирок Козелецького районного суду, винесений за участю присяжних.

За скоєння особливо тяжкого злочину громадянина було засуджено до довічного позбавлення волі. Це був перший випадок застосування цієї новели Кримінального процесуального кодексу в області.

Нагадаємо, що у жовтні минулого року Козелецьким районним судом з постановленням обвинувального вироку розглянуто кримінальне провадження по обвинуваченню мешканця м. Козелець, 1986 р.н., в скоєнні замаху на вбивство двох осіб, убивстві з обтяжуючими обставинами та розбійному нападі.

Судом встановлено, що підсудний у лютому 2013 року з метою заволодіння чужим майном скоїв розбійний напад на пенсіонерів, мешканців с. Олексіївщина Козелецього району. Він проник до їх будинку, завдав тілесних ушкоджень господарю та його дружині і заволодів 1400 грн, які ті зберігали в домі. Продовжуючи злочинні дії, спрямовані на позбавлення життя пенсіонерів, які перебували в безпорадному стані внаслідок отриманих тілесних ушкоджень, але подавали ознаки життя, обвинувачений, вчинив підпал будинку.
Cусідам вдалося врятувати з палаючого будинку постраждалу пенсіонерку, а її чоловік помер від отриманих поранень.

Докази, покладені судом в основу обвинувального висновку, були отримані у відповідності до діючих процесуальних правил і засвідчили про вину обвинуваченого.

Судом, у складі двох суддів та трьох присяжних, громадянина визнано винним у скоєнні інкримінованих йому злочинів і визначено покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.


Довідково:
Суд присяжних став новелою Кримінального процесуального кодексу України, який вступив у дію в листопаді 2012 року.
Відповідно до п. 3 ст.31 КПК України, кримінальне провадження в суді першої інстанції щодо злочинів, за вчинення яких передбачено довічне позбавлення волі, здійснюється колегіально судом у складі трьох професійних суддів, а за клопотанням обвинуваченого — судом присяжних у складі двох професійних суддів та трьох присяжних.

 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.