Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 06:41:45

З установ виконання покарань Чернігівської області було звільнено 739 засуджених

16.01.2014   12:34Агенцiя

В 2013 році з установ виконання покарань Чернігівської області було звільнено 739 засуджених.

 717 з них було відправлено по місцю проживання, 21 засуджений відбув до центрів соціальної адаптації, 1 – до лікувального закладу.
В дану кількість звільнених входять і 422 засуджених, що були звільнені умовно-достроково. З Прилуцької виховної колонії, де утримуються неповнолітні засуджені, умовно-достроково було звільнено 129 юнаків.

Особливою установою в області є Чернігівська виправна колонія № 44, на території якої діє Будинок дитини. Згідно чинного законодавства (ст. 83 Кримінального кодексу України) засуджені жінки, які стали вагітними або народили дітей  під час відбування покарання та мають родичів, що дали згоду на спільне із засудженою проживання, можуть бути звільнені від відбування покарання. В 2013 році в Чернігівській області було 2 випадки звільнення жінок з дітьми.
 
Звільнити засудженого – це не тільки випустити його за колючий тюремний дріт. Звільнення засудженого – тривала, копітка справа. Насамперед для персоналу установ виконання покарань. Клопоти починаються за півроку до виходу. Складаються списки тих, хто має залишити установу. З’ясовують міркування кожного з приводу майбутнього життя. Більшість планує повернутися туди, де й мешкали, до родичів.

Існує цілий Інститут соціального супроводу з місць позбавлення волі. За півроку школа підготовки до звільнення повідомляє про зміни, які сталися на волі. Проводяться тренінги «Як отримати паспорт», «Як стати на облік в Центр зайнятості», вправи «Правильне користування громадським транспортом», тощо.

За 3 місяці до звільнення направляється запит до місця проживання: чи приймуть там, чи допоможуть з роботою.
Із загальної кількості звільнених з установ Чернігівської області 15 осіб повністю втратили будь-які соціальні зв`язки та не мають житла, але жоден звільнений не залишився «на вулиці».

Нині свою допомогу такій категорії колишніх засуджених пропонують центри адаптації та деякі церковні громади. В рамках взаємодії з адміністрацією установ, працівники центрів постійно отримують інформацію про всіх, хто має звільнитися та потребує соціальної допомоги.

Статистика свідчить, що серед підопічних таких центрів рівень рецидивів у 5 разів нижчий за середній. Такий притулок – реальний шанс повернутися до нормального життя.

Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини