Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:25:22

На півночі Чернігівщини міліція затримала зухвалих браконьєрів

06.12.2013   09:25

Швидке та високопрофесійне реагування працівників Новгород-Сіверського районного відділу міліції Чернігівщини на повідомлення про факт браконьєрства дозволило затримати групу осіб, що завдали збитків природі майже на 800 тисяч гривень.

У вечірній час до Новгород-Сіверського УМВС України в Чернігівській області від одного з жителів району надійшла оперативна інформація про те, що на тихій річці Судость (притоці Десни) неподалік прикордонного селища Грем'яч кілька чоловіків здійснюють вилов риби з використанням заборонених знарядь лову.

До місця події було направлено групу швидкого реагування райвідділу. У вказаному місці працівники міліції виявили шістьох чоловіків, жителів райцентру та приміських сіл. Вони саме завершували вантажити до кузову автомобіля «ГАЗель-дует» злочинну здобич та знаряддя лову.

Як розповів начальник Новгород-Сіверського РВ УМВС України в Чернігівській області Ігор Паніотов: «Прибула на місце слідчо-оперативна група виявила та вилучила у зловмисників гумовий човен, майже стометрової довжини невід з дрібним вічком (таке знаряддя лову поміж рибалок зветься «марлівкою» через відділену схожість з марлею), а також 13 мішків, доверху наповнених дрібною рибою. Згодом було встановлено, що молодики незаконно добули близько 600 кілограмів риби, серед якої переважали верховідка, плітка та окунь, а також були декілька дрібних щук».

Оскільки збитки, завдані природі, обраховуються не за загальною вагою добутої риби, а за кількістю знищених особин, працівникам міліції довелося витратити декілька годин на підрахунок браконьєрської здобичі.

Спільними зусиллями працівників райвідділу та місцевого пункту водної міліції, підпорядкованого лінійному відділу міліції в річковому порту «Чернігів» (вони були запрошені для надання практичної та методологічної допомоги), було встановлено: кількість винищеної рибної дрібноти перевищила 44500 голів. Збиток природі Придеснянського краю оцінено у понад 780 тисяч гривень.

Проти підозрюваних у браконьєрстві відкрито кримінальне провадження за статтею 249 Кримінального кодексу України («незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом»), яка передбачає покарання від значного штрафу аж до позбавлення волі на строк до 3 років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого. Остаточно міру відповідальності зловмисників визначить суд.
 

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини