Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 22:45:03

У прокуратурі м. Чернігова відбулась міжвідомча нарада

29.11.2013   16:19Агенцiя

28 листопада в прокуратурі м. Чернігова під головуванням прокурора міста відбулась міжвідомча нарада, присвячена стану додержання законодавства у сфері оплати праці. Участь у ній взяли керівники ДПІ у м. Чернігові, територіальної державної інспекції з питань праці у Чернігівській області, Управління Пенсійного фонду України у м. Чернігові, Державної виконавчої служби, Управління економіки Чернігівської міської ради.

Розпочинаючи нараду, прокурор міста Валерій Карась наголосив на тому, що захист прав громадян на оплату праці визначено одним з головних пріоритетів у здійсненні наглядової діяльності органів прокуратури.

Прокуратурою міста з початку року проведено 16 перевірок дотримання вимог законодавства про оплату праці, за результатами яких до десяти підприємств-боржників вносились подання з вимогою усунути виявлені порушення. Як наслідок, працівникам виплачено майже 5 млн. грн. заборгованості по заробітній платі. За результатами цих перевірок давалась і правова оцінка роботі органів контролю.

Протягом року прокуратурою м. Чернігова на підставі звернень соціально незахищених громадян направлено до суду 40 заяв про виплату заробітної плати на суму 250 тис. грн.

На переконання прокурора міста, боротьба з даною заборгованістю потребує комплексного підходу і скоординованих зусиль.

Учасники наради проаналізували можливі заходи впливу на стан додержання законодавства у сфері оплати праці, заслухали керівників чернігівських підприємств-боржників та розробили й затвердили план спільних узгоджених заходів, спрямованих на усунення недоліків і підвищення ефективності роботи на вказаному напрямку.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.