Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 22:08:55

Завершилася операція "Зброя і вибухівка"

28.11.2013   14:39

Чернігівщина підбила підсумки спецоперації, покликаної вивести з нелегального обігу вогнепальну зброю, боєприпаси і вибухівку, що є на руках у громадян. В ході практичного етапу державної цільової оперативно-профілактичної операції «Зброя та вибухівка» співробітники міліції області виявили 27 фактів незаконного зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки.

З незаконного обігу вилучено 7 одиниць вогнепальної зброї, 100 грамів вибухівки та 680 набоїв різних калібрів.

Так, в ході профілактичної операції у жителя обласного центру міліція вилучила саморобний обріз рушниці, аналогічну зброю незаконно зберігав у себе і житель Менського району. Також саморобні пристрої для стрільби і незареєстровані рушниці вилучалися в Коропському, Щорському та Ріпкинському районі.

Натомість у Новгород-Сіверському районі громадянин добровільно видав саморобний пістолет та 18 набоїв калібру 9мм та 5,45мм., чим звільнив себе від відповідальності за їх незаконне зберігання.

В Чернігові у непрацюючого раніше судимого місцевого жителя працівники міліції виявили та вилучили саморобний металевий пристрій з внутрішніми нарізами для відстрілювання набоїв. Інформація про подію внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за ч. 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) - караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

У громадян вилучалися пістолети і револьвери в Чернігові, Прилуцькому, Ніжинському та Носівському районах. Операція «Зброя і вибухівка» завершилася, але профілактичні заходи тривають.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини