Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:23:18

19 кг делікатесу коштуватиме порушникам 16 тисяч гривень

15.11.2013   07:16

Подружжя українців, намагаючись нелегально перевезти в Україну делікатесний продукт, винайшли «новаторський» метод переміщення через кордон партії червоної ікри.

Пункт пропуску

Пункт пропуску "Сеньківка"

У пункті пропуску «Сеньківка» під час проведення поглибленого огляду автомобіля «Тойота Ауріс» оглядовою групою виявилено схованку, в якій знаходилось 6 пластикових відер по 3 кг з ікрою лососевою горбуші та 4 пластикові контейнери по 250 гр з ікрою лососевою кижуча.

Ємкості з ікрою знаходились на місці запасного колеса та були загорнуті у металеву фольгу, а зверху ще й прикриті фанерною дошкою і килимком. Варто зазначити, що намагаючись уникнути митного контролю, водій спочатку скерував автомобіль на смугу «зеленого коридору».  

За попередньою оцінкою  вартість вилученої ікри становить  близько 8 тисяч гривень. За даним  фактом співробітники Чернігівської  митниці Міндоходів порушили адміністративну  справу за ознаками частини 1 статті 483 Митного кодексу України «Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю».

Санкції даної статті передбачають накладення на порушників штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів, що переміщувались з порушенням законодавства, з конфіскацією цих товарів, а також транспортних засобів із спеціально виготовленими сховищами (тайниками), що використовувалися для їх переміщення.

До речі, це не перший у цьому році випадок затримання на Чернігівщині червоної ікри у досить великих обсягах. У вересні у пункті пропуску «Сеньківка» також вилучено партію ікри вартістю близько 100 тисяч гривень. Тоді наш співвітчизник намагався незаконно ввезти в Україну 244 кг червоної лососевої ікри, розфасованої у бочки та жестяні банки.

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини