Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:25:00

Загальна сума накладених штрафів склала 33,524 тис.грн.

06.11.2013   07:29

Діяльність Державної екологічної інспекції у Чернігівській області у жовтні 2013 року

Протягом жовтня інспекторським складом Державної екологічної інспекції у Чернігівській області проведено 166 перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства України на 90 об’єктах різної форми власності, з них комплексно 55.

За результатами перевірок складено 160 протоколів про адміністративні правопорушення. До адміністративної відповідальності притягнуто 156 осіб. Матеріали 4-х справ передано у судові органи та 12-ти – у правоохоронні органи. Порушено 1 кримінальну справу.

Загальна сума накладених штрафів склала 33,524 тис.грн., стягнуто 32,215 тис.грн., у тому числі при проведенні перевірок:

– у сфері поводження з відходами до адміністративної відповідальності притягнуто 49 осіб. Накладено штрафів на суму 16,354 тис.грн., стягнуто 17,272 тис.грн.;

– у сфері державного контролю за рослинним світом до адміністративної відповідальності притягнуто 30 осіб. Накладено штрафів на суму 4,335 тис.грн., стягнуто 2,839 тис.грн.;

– у сфері державного контролю за водними ресурсами до адміністративної відповідальності притягнуто 27 осіб. Накладено штрафів на суму 3,621 тис.грн., стягнуто 3,468 тис.грн.;

– у сфері державного контролю по забрудненню атмосферного повітря до адміністративної відповідальності притягнуто 26 осіб. Накладено штрафів на суму 4,012 тис.грн., стягнуто 3,315 тис.грн.

За результатами інспекційної діяльності у жовтні, пред’явлено 10 претензій та позовів за екологічні збитки на загальну суму 19,607 тис.грн.

Загальна сума розрахованих збитків, завданих навколишньому природному середовищу, становить 139,571 тис.грн.

За поточний період Державними інспекторами відділу екологічного та радіологічного контролю на митній території Чернігівської області перевірено 8046 одиниць пересувних транспортних засобів та 4105 вагонів.

Здійснено екологічний контроль 66320,6 тон вантажів та радіологічний контроль 338050,2 тон вантажів.

Інспекторами постів екологічного контролю притягнено до адміністративної відповідальності 2 порушників, накладено штрафів на суму 136 грн.

Громадський контроль у галузі охорони навколишнього природного середовища Чернігівщини здійснюють громадські інспектори з охорони довкілля.

Спільно з державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища у Чернігівській області громадські інспектори з охорони довкілля беруть участь у перевірках, залучаються до рейдових перевірок по боротьбі з браконьєрством, а також під час проведення природоохоронних операцій та акцій. У жовтні здійснено 7 спільних рейд-перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства у галузі збереження рослинного та тваринного світу на території Чернігівської області.


Тетяна Войтенко, прес-служба Держекоінспекції у Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини