Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:01:23

Працювати задля майбутнього лісу та майбутнього дітей. ВІДЕО

23.10.2013   07:22Агенцiя

Борзнянське лісництво — одне з найстаріших та одне з найбільших у Сіверському краї.

Його працівники знають, як виростити дерево, піклуються про ліс, виховують підростаюче покоління лісників. А ще у Борзнянському держлісгоспі зберігся столярний цех. Лісовідновлення та лісозбереження – головні завдання для працівників лісового господарства.

Майже 18 тисяч гектарів – територія Борзнянського держлісгоспу. Тут, як і в інших держлісгоспах області, вирощують традиційні для нашого регіони породи дерев і культивують нові: модрину, дугласію. Активно займаються розведенням декоративного матеріалу. Понад 40% продукції йде на експорт: підприємство нарощує співпрацю з зарубіжними споживачами.

А ще Борзнянський держлісгосп, чи не єдиний в області, зберіг традиційну за радянських часів роботу столярного цеху. Його колектив невеликий – всього лише три чоловіки. Роботи їм вистачає.

Окремий напрямок роботи для лісників, який ведеться спільно з освітянами, — просвітницький. У Галайбинській школі діє учнівське лісництво. Любити природу та дбати про неї не тільки в теорії, а й на практиці, вчать школярів. Щороку діти допомагають лісникам при посадках нових насаджень лісу. В свою чергу лісники постійно допомагають дітям, наприклад, в облаштуванні навчальних закладів.

Коли цього року сталася пожежа в Борзняській гімназії ім.Куліша, одними з перших прийшли на допомогу саме лісники. Тож виходить, сучасне гасло лісників – працювати задля майбутнього лісу та майбутнього дітей.

ЧОДТРК
 

Останні новини Чернігівщини

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей