Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:50:50

Міліція розкрила жорстоке вбивство “по гарячих слідах”

19.10.2013   08:35

На Чернігівщині правоохоронці вирахували та затримали зловмисника, який вбив свого знайомого та намагався замести сліди злочину. До чергової частини Талалаївської міліції зателефонував сільський голова с. Сильченкове та повідомив, що в ставку був виявлений труп 52-річного односельця.

На місце пригоди черговим негайно була направлена слідчо-оперативна група. Також з Управління МВС в області виїхали оперативники карного розшуку на чолі із заступником начальника УМВС Олексієм Литвишком.

Прибувши на місце, правоохоронці одразу зрозуміли, що чоловіка вбили, адже на тілі загиблого малися численні тілесні ушкодження. Як пізніше показав розтин, у потерпілого були переламані майже всі ребра та під’язична кістка. Смерть настала в результаті утоплення.

Важлива була кожна хвилина. Необхідно було якомога швидше встановити обставини злочину, щоб вирахувати зловмисника. На місці пригоди були вилучені речові докази, опитані мешканці села. Також одразу була встановлена особа загиблого. Ним виявився раніше судимий мешканець села Сильченкове, який перебував на обліку у лікаря-нарколога.

Як зазначив полковник Литвишко, під час відпрацювання підоблікового контингенту працівниками карного розшуку та дільничними інспекторами було встановлено особу, яку напередодні бачили з загиблим. Правоохоронці вирахували його можливе місце схову та затримали. Ним виявися 21-річнимй місцевий мешканець, який раніше вже мав проблеми із законом.

Як розповів підозрюваний, того дня вони із загиблим випивали на березі озера. В процесі вживання алкоголю між ними виникла сварка, яка пізніше переросла в бійку, внаслідок якої молодший завдав численних ударів потерпілому, після чого вкинув ще живого, але ледь дихаючого чоловіка в воду. Зібрав пожитки та втік.

Зловмисника затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. У нього вилучено особистий одяг з плямами бурого кольору.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (вбивство), карається позбавленням волі на строк від 7 до 15 років.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.