Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:07:32

Польська делегація завітала до Ніжина

16.10.2013   12:22Агенцiя

З дружнім візитом до нашого міста завітав генеральний консул Республіки Польща в Києві пан Рафал Вольські. Його супроводжувала делегація: редактори польського періодичного видання та вчителі броварської ЗОШ, які поширюють не лише польську мову в нашій країні, а ще й культуру, традиції та звичаї.

Зустрічали іноземних гостей учні ніжинських шкіл у польських національних костюмах та з українським короваєм. А також на зустрічі були присутні заступник міського голови Олег Баранков, голова райради Олег Бузун і голова польської спілки в Ніжині «Астер» Фелікса Белінська.

З такими візитами до Ніжина пан Рафал Вольські приїздить вже шостий рік поспіль. Каже, що в нашому місті неймовірна атмосфера. «Ніжин – це приклад надзвичайно доброї та людяної громади. Ваше місто має унікальну історичну спадщину», — розповідає ген консул.

Кожний приїзд консула до Ніжина дає певний поштовх, щоб і міська влада і польська спілка аналізували над чим ще треба працювати і всі разом намічали плани для роботи на майбутнє, розповідає заступник міського голови Олег Баранков.

Після спілкування з місцевою владою польська делегація відвідала щорічну наукову конференцію «Інтелектуальний внесок поляків в науку та культуру Чернігівщини: історія і сучасність». Конференція розпочала свою роботу в гоголівському корпусі НДУ.

Представники Польщі дуже задоволені, що ніжинці досліджують цю тему. Бо таким чином, впевнений консул, проведення подібних наукових заходів дозволить віднайти багато цікавого для кожного ніжинця та знайти ту ниточку, яка об’єднає два великих народи. «Такі конференції показують всі надбання, які на сьогодні мають науковці. Але ще більше показують скільки всього залишається невідомим», розповідає Рафал Вольські.

http://www.uezd.com.ua/page/polska-delegaciya-zavitala-do-nashogo-mista.html

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини