Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 03:05:02

Чернігівець створює унікальні річні катамарани. ВІДЕО

15.10.2013   12:48Агенцiя

Вітрила, попутний вітер, і сотні кілометрів води під кілем. Про них мріє Ігор Тютюнник із Чернігова, який більшу частину життя - присвятив виготовленню катамаранів.

І хоча колекція у нього невеличка - похвалитися є чим. Переконалася - Альона Завора.

 

Інженер за фахом - яхтсмен за покликанням. У звичайному житті 57-річний Ігор Тютюнник працює головним енергетиком на одному з провідних поліграфічних підприємств Чернігова. Весь вільний час та обідні перерви проводить тут, у майстерні біля комірчини видавництва, де і зберігає свої плавальні засоби.

Ігор Тютюнник, конструктор:
- Корабли пакуются в такие сумки. Здесь и весла, и мачты, и борта, в общем, все в этих сумках транспортируется.

Постійно щось підкручує, лагодить, перевіряє.

Ігор Тютюнник, конструктор:
- Вот это сделано руками. Вот такой карданчик - это блочок для подъема паруса. Здесь только использовалась ножовка, тиски, напильник и дрель. Материал резался вручную, подгонялся, сверлился и все. Ну и, как Вы видите, все делалось ручками, выгибалось.
Перше своє дітище Ігор зібрав майже тридцять років тому. Випробовував на притоці Десни - річці Стрижень. Найважче, каже, було зробити креслення та знайти всі деталі.

Ігор Тютюнник, конструктор:
- Шесть лет я его строил, вот этот кораблик, ну очень хотелось. Мы только в Десне от Новгород-Северска - это 326 километров до Чернигова - ходили восемь раз.

Зараз у Ігоря таких катамаранів два - збирання останнього чоловік закінчив торік.

У наступному сезоні Ігор хоче випробувати і себе, і кораблі. Він планує взяти участь у чемпіонаті світу з перегонів на розбірних і надувних вітрильних суднах. Яхтсмен запевняє - команда вже є. Учасники - в бойовій готовності.

Альона Завора, Олександр Данилов, Новини, телеканал "Інтер"

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини