Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 12:32:58

Грабіжники не уникнуть заслуженого покарання

03.10.2013   10:52

На сьогоднішній день міліція Чернігівщини розкрила 113 пограбувань, з яких 45 – в обласному центрі. Про наполегливу роботу правоохоронців свідчать і останні затримання, коли впевнені у своїй безкарності злочинці несподівано для них самих опинилися за гратами.

Так, нещодавно міліція затримала групу грабіжників, яка скоювала напади на випадкових перехожих. До складу злочинної групи входили троє раніше судимих чоловіків, серед яких був і неповнолітній хлопець.

Організував групу чоловік, який не так давно вийшов із в’язниці й ще перебував на випробувальному терміні. Але він виправлятись і не збирався – швиденько знайшов собі подільників і разом з ними вибирав потенційних жертв.

Жертвами грабіжників ставали п’яні громадяни,  перехожі, підлітки, жінки та ті, хто йшов на ранішню електричку. На рахунку зловмисників дев’ять пограбувань. Лиходії награбували у ніжинців кілька тисяч гривень, мобільні телефони, банківські картки та особисті речі. Усе здобуте злочинним шляхом майно за безцінь здавали на ринку та в ломбарді, гроші ділили між собою, але все одно потім їх спускали на алкоголь.

Грабіжники засвітилися, коли черговий раз неподалік вокзалу напали на перехожого. Блокувавши привокзальні квартали, міліціонери затримали двох нападників. А згодом злочинці допомогли вийти на третього.

Зараз усі троє учасників організованої  злочинної групи заарештовані та чекають суду в СІЗО м. Чернігова. Їх чекає покарання за скоєне у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна. Досудове розслідування в кримінальному провадженні вже завершено, прокуратурою Чернігівської області до суду направлено обвинувальний акт.

Міліція залучає до оперативно-профілактичних операцій найдосвідченіших оперативників. Згідно розпорядження начальника УМВС України в Чернігівській області Олександра Михайлика кожен день за рахунок особистого часу на патрулювання виходять десятки правоохоронців. У святкові дні кількість патрулів збільшується у декілька разів аби забезпечити громадський порядок і безпеку у всіх місцях масового відпочинку громадян. Міліціонери не тільки припиняють правопорушення, а й проводять значну профілактично-роз’яснювальну роботу серед громадян.

Громадяни мають і самі дотримуватися  елементарних правил безпеки, які унеможливлять  скоєння проти них протиправних діянь. Так, якщо ви допізна засиділися у гостях чи розважальному закладі, замовте собі таксі. В противному разі попрохайте аби вас хтось зустрів на зупинці громадського транспорту. Йдучи увечері вулицею, намагайтеся рухатися її освітленою частиною, не хизуйтеся своїм дорогим мобільним телефоном чи золотими прикрасами.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.