Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:28:32

Алгоритм взаємодії “військкомат-військова частина” щодо залучення молоді на військову службу за контрактом дає позитивний результат

28.09.2013   17:59

У Чернігівському об’єднаному міському військовому комісаріаті активно проводиться щоденна робота щодо комплектування військових частин Збройних Сил України військовослужбовцями-контрактниками.

Зокрема, за ініціативи міського військового комісара полковника Володимира Кравчука та командування військових частин відпрацьовано чіткий алгоритм залучення призовної молоді до служби за контрактом у конкретно визначені установи та підрозділи української армії.

Так, днями у Чернігові працівники міського військкомату та особисто головний старшина 2-го окремого польового вузла зв’язку Генерального штабу Збройних Сил України старший прапорщик Леонід Коваленко провели ряд зустрічей і співбесід з чернігівською молоддю та відібрали необхідну кількість юнаків.

– За п’ять днів нашої спільної роботи ми відібрали на військову службу за контрактом 10 кандидатів. З них три – вже в армійському строю. Відпрацьований нами алгоритм чіткої взаємодії “Військкомат – військова частина” себе виправдав. У подальшому плануємо запрошувати представників інших військових частин на такі заходи. Адже після почутої інформації про установу, життя та побут, молодь все більше звертається до нас з проханням піти до армії, – повідомив військовий комісар полковник Володимир Кравчук.

За його словами, сьогодні військова служба за контрактом на ринку праці у місті Чернігів стала конкурентоздатною, адже держава вживає заходів для забезпечення гідного рівня життя військовослужбовців.Втім, далеко не всі бажаючі можуть потрапити служити.

– Загалом, при річному плані загальною кількістю 48 чоловік, ми відібрали уже 33 молодиків. Відбір досить жорсткий. Основні критерії – це добра фізична підготовка, стан здоров’я, морально-психологічні стан. На першому місці стоїть якісний підбір кандидатів.- підсумував військовий комісар.

Слід додати, що Чернігівський об’єднаний міський військовий комісаріат являються одним з кращих серед райвійськкоматів Чернігівщини за показниками цієї роботи.


 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини