Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 05:14:26

В Управлінні СБ України в Чернігівській області відбулись урочисті заходи з нагоди вшанування пам’яті загиблих біля села Харківці 21 вересня 1941 року та Дня партизанської слави

23.09.2013   14:56

20 вересня в Управлінні Служби безпеки України в Чернігівській області відбулися урочисті заходи на честь загиблих у роки Великої Вітчизняної війни співробітників органів держбезпеки та Дня партизанської слави.

Виступаючи перед особовим складом начальник Управління полковник  Олександр Довженко зазначив, що Чернігівщина у роки війни заслужено набула слави партизанського краю. До партизанських загонів, які діяли на території області, увійшли сотні чернігівців, серед яких були і співробітники органів держбезпеки. Неможливо переоцінити їх внесок у загальну справу наближення Перемоги.

Також керівник Управління нагадав присутнім про трагічні події, коли 72 роки тому, біля села Харківці Переяслав-Хмельницького району Київської області співробітники Київського і Чернігівського управлінь прийняли свій останній бій з нерівними силами ворога. «Схиляючи голову, ми завжди повинні пам’ятати всіх, хто в час воєнного лихоліття боровся за визволення рідної землі від фашистських загарбників», — зазначив Олександр Довженко.

Учасники урочистостей вшанували пам’ять про загиблих хвилиною мовчання. Молоді офіцери поклали квіти до каплиці, спорудженої на території Управління на честь співробітників органів держбезпеки, які загинули, захищаючи Батьківщину.

Того ж дня, делегація  Управління СБ України в Чернігівській  області виїхала до с. Харківці. На місцях загибелі та поховання правоохоронців були покладені квіти. Біля братської могили відбувся мітинг-реквієм.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.