Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:01:48

У Чернігові відбувся Всеукраїнський форум "Від ідеї до успіху"

18.09.2013   10:08Агенцiя

Більше ста учасників з усіх куточків України, десятки презентацій та майстер класів, а головне – атмосфера натхнення та творчості. Такими були складові Всеукраїнського форуму «Від ідеї до успіху: місцеві ініціативи змінюють життя українських громад», який відбувся 13 -14 вересня в Чернігові.

Відкриваючи форум, Павло Казанецький, представник Східноєвропейського демократичного центру (Варшава, Польща) зазначив: «10 років тому, коли я планував перший проект по активізації ініціатив на рівні невеликих районів, міст та селищ України, то не розумів в повній мірі, як саме цей проект вдасться і до яких результатів призведе. Але тепер я надзвичайно втішений бачити потужну всеукраїнську мережу громадських організацій об’єднаних спільною місією»

Форум «Від ідеї до успіху» став майданчиком для обговорення досвіду громадської діяльності на місцевому рівні (тобто на рівні невеликих районів, міст, селищ). Під час двох днів було проведено десятки майстер-класів, презентацій та обговорень, що дозволило не тільки навчитися чомусь новому і почути успішні історії, але також і започаткувати нові партнерства між неурядовими організаціями з різних областей країни.

Гостями Форуму стали представники донорських організацій, міжнародних фондів, муніципалітетів, бібліотек та громадських рухів. Але найважливішими гостями все ж були лідери неурядових організацій з невеликих міст, районних центрів, сіл та селищ, що географічно представляли майже всю Україну. Саме вони були головними героями форуму, людьми, для поширення чиїх надзвичайних історій цей форум був проведений.

Особливістю та незабутнім моментом форуму стала церемонія нагородження переможців конкурсу «Краща громадська ініціатива України», де було відзначено ініціативу у восьми номінаціях. Цей конкурс не фінансує жодна донорська структура, він є результатом ініціативи неурядових організацій, які входять до мережі «Громадські ініціативи України». Атмосфера, під час нагородження була неймовірна, нагороди отримали справді цікаві та важливі проекти. Дипломами, солодкими подарунками та такими корисними призами як тренінги, навчальні візити, стажування переможців нагороджували представники Мережі «Громадські ініціативи України». Випадково, але символічно вийшло так, що конкурс буквально об’єднав Україну (наприклад, організація зі Львова нагороджувала організацію з Севастополя, організація з Сімферополя нагороджувала організацію з Чернігівщини, організація з Рівного – ініціативу з Кіровограда і так далі. За словами координатора мережі – Юрія Степанця: «цей конкурс значив дуже багато не тільки для переможців конкурсу, але і для тих хто нагороджував. Це вперше в Україні неурядові організації, об’єднались для підтримки громадських ініціатив, тож нагорода вийшла справді народною».

На форумі дуже відчувалася важливість підтримки маленьких ініціатив. Більшість учасників рідко беруть участь в подібних подіях, і тому вони брали максимум від кожного майстер-класу чи дискусії, були щирі та натхненні у обговореннях та зворушені та сором’язливі під час нагороджень.

Вдячність учасників, відгуки спікерів та гостей надихають та дають сили працювати далі. Мережа «Громадські ініціативи України» і надалі буде підтримувати невеликі громади, ініціативи, громадські організації, що тісно працюють з людьми і для людей.

Громадські ініціативи України

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.