Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:29:16

Прокуратура підтримала вироки трьом молодикам з Чернігова, які грабували перехожих

10.09.2013   12:39Агенцiя

Прокуратурою м.Чернігова підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо трьох чернігівців віком від 20 до 23 років, які в нічний та вечірній час нападали на перехожих з метою пограбування

Злочини скоювались у районі вул. Рокосовського та на Проспекті Миру. Після затримання підозрюваних постраждалим було повернуто  частину награбованого - мобільні телефони.

Один зі злочинців ‒ у свої 22 роки вже неодноразово судимий за крадіжки і пограбування ‒ взявся «за старе» після звільнення з місць позбавлення волі. У квітні та травні цього року він разом з подільниками чотири рази нападав на самотніх перехожих. Людину на пустій темній вулиці вони валили з ніг, били та забирали мобільний телефон і гроші. У одному з випадків ступінь насильства, застосованого ним до потерпілого, був небезпечним для життя і здоров’я жертви злочину.

У трьох випадках його дії кваліфіковано як грабіж і в одному ‒ як розбій. Погодившись із пропозицією прокурора, суд призначив грабіжнику покарання у вигляді 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Співучасником першого злочинця у трьох випадках пограбувань був 20-річний молодик, який теж скоював злочин не вперше. Його покарано чотирма роками позбавлення волі.

Двічі разом з ними на перехожих нападав ще і 23-річний співучасник, який раніше кримінального минулого не мав. Більше того, він, єдиний з трьох, вже мав сім’ю і дитину. Тим не менш, брати участь у злочинних діях своїх приятелів чоловік не відмовився. Причиною скоєного він, як і решта компанії, назвав алкогольне сп’яніння.

Ця особа  отримала шанс не ламати своє життя. Суд врахував каяття, активне сприяння в розкритті злочинів та інші пом’якшуючі обставини і визнав за можливе призначити покарання з випробувальним терміном. Якщо цей засуджений протягом трьох років скоїть новий злочин або порушить умови випробування, «сидітиме» 4 роки.

Прес-служба прокуратури м.Чернігова

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.