Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:57:23

Танкісти з Гончарівського – “срібні” призери конкурсу на кращий танковий взвод Збройних Сил України. ФОТО

09.09.2013   07:46

Начальник Генерального штабу – Головнокомандувач ЗС України генерал-полковник Володимир Замана привітав військовослужбовців 1-ї окремої танкової бригади 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України, яка дислокується у с. Гончарівське Чернігівської області, з професійним святом – Днем танкістів. Також відбулося нагородження переможців конкурсу на кращий танковий взвод Збройних Сил України, який проходив на базі частини.

tanki

tanki

Протягом десяти днів 63 представники трьох армійських корпусів Сухопутних військ і танкісти окремої бригади берегової оборони Військово-Морських Сил ЗС України виборювали для свого взводу право називатися кращими танкістами вітчизняного війська.

За умовами конкурсу, учасники змагань випробовували сої вміння і навички у фізичній підготовці, виконували військові нормативи, водили танки, стріляли штатним артилерійським пострілом і змагалися у швидкісній та “дуельній” стрільбі танків.

Призовий фонд змагань склав 100 тисяч гривень. Кращий за підсумками конкурсу танковий взвод вітчизняного війська, яким стали представники 51-ї окремої механізованої бригади 13-го армійського корпусу, отримали сертифікат на 50 тисяч гривень, перехідний приз “Танк Т-34”, вимпел “Кращий танковий взвод Збройних Сил України”, нагрудні знаки та диплом. Володарі другого місця – танковий взвод 1-ї окремої танкової бригади 8-го армійського корпусу – і третього – танкового взводу 36-ї окремої танкової бригади військ берегової оборони Військово-Морських Сил – 30 та 20 тисяч гривень відповідно.

За активну участь у конкурсі решта танкових взводів-учасників отримали сертифікати у розмірі 5 тисяч гривень.

За підсумками виконання завдань у професійних та спортивних номінаціях, екіпажі-переможці були нагороджені грамотами від начальника Генерального штабу ЗС України, цінними подарунками та вимпелами.

За словами генерал-полковника Володимира Замани, конкурс на кращий танковий взвод Збройних Сил України відбудеться і наступного року. Але планується, щоб танкісти брали участь у конкурсі на закріпленій техніці, що дасть можливість більш ретельно та відповідально готуватися до змагань, адже цього року учасники змагалися на бойових машинах 1-ї окремої танкової бригади та 169-го навчального центру Сухопутних військ, які закріплялися за кожним екіпажем шляхом жеребкування. Також планується ввести нову номінацію “танковий біатлон”.

– Стати справжнім танкістом, професійно підготовленим до ведення сучасного бою – прерогатива лише сильних та мужніх людей. Цьогорічні змагання на кращий танковий взвод переконливо засвідчили – в Збройних Силах України є необхідний кадровий потенціал, спроможний опанувати складну бойову техніку та виконати завдання за будь-яких умов обстановки, – зазначив Головнокомандувач ЗС України.

Він наголосив, що беззаперечно, цьому сприяє рішення керівництва держави щодо комплектування національних Збройних Сил виключно військовослужбовцями контрактної служби.

– Найкращим практичним підтвердженням цього є вмілі і злагоджені дії танкових екіпажів, які виключно укомплектовані військовослужбовцями за контрактом, – висловив переконання генерал-полковник Володимир Замана. – Саме такі заходи, сприяють не лише підвищенню рівня професійної майстерності військ, а й доводять суспільству значимість Збройних Сил в системі захисту національних інтересів держави.

На завершення генерал-полковник Володимир Замана ще раз привітав військовослужбовців-танкістів з професійним святом, побажав їм міцного здоров’я, щастя, добра та нових звершень на благо зміцнення обороноздатності Української держави.

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини