Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:37:21

Захисти себе від безробіття – отримай професію плодоовочівника! навіть якщо тобі за 45…

05.09.2013   12:39Агенцiя

Безкоштовно набути професію плодоовочівника можна і після 45-ти років.

Для цього треба в будь-якому центрі зайнятості області отримати ваучер на навчання. Згідно з новим Законом України “Про зайнятість населення” він видається одноразово громадянам, старше 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років та які не досягли пенсійного віку. Отримати ваучер можуть як безробітні, так і працюючі люди. Оплата навчання здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Плодоовочівник – працівник сільського господарства, який вирощує овочі, плоди, ягоди. Його завдання – отримувати високі й сталі врожаї цих культур на основі впровадження досягнень науки і передового досвіду задля забезпечення потреб населення в якісних, екологічно чистих продуктах харчування. В обов’язках плодоовочівника: виконувати основні роботи з підготовки ґрунту до посадки плодових, ягідних і овочевих культур; вибирати для цього ділянки, враховуючи агрокліматичні умови зони; проводити підживлення плодових і ягідних культур, доглядати за ними; вирощувати саджанці й розсаду тощо.

Йому треба знати: основи агротехніки і технології овочевих та плодово-ягідних культур, вирощуваних у даній зоні (висівання, садіння, догляд за посівами, насадженнями, збирання врожаю); терміни й техніку виконання робіт з вирощування плодово-ягідних культур та овочів у відкритому і захищеному ґрунті; техніку, способи обрізування плодових культур, формування крон; основні районовані сорти, їх господарську характеристику (урожайність, терміни дозрівання, стійкість проти хвороб тощо); види добрив, способи і терміни їх внесення в ґрунт; види хвороб і шкідників сільськогосподарських культур, вирощуваних у даній зоні, способи боротьби з ними; види отрутохімікатів, правила їх зберігання і використання тощо.

Плодоовочівник має розумітись на біологічних особливостях плодових рослин, закономірностях їх росту і розвитку залежно від екологічних факторів, у т.ч. антропогенних, і на цій основі розробляти прогресивні технології вирощування, прогнозувати розвиток галузі.

Зазвичай у плодоовочівництві працюють люди, які люблять рослини, ставляться до них, як до живих істот, турботливі, уважні, вдумливі та терплячі. Професія плодоовочівника відноситься до типу “людина – природа”, така група професій вимагає від особистості чуйного, дбайливого ставлення до всього живого, зосередженості, врівноваженості, прагнення до творення прекрасного. Цей фах висуває високі вимоги до рівня розвитку уваги, пам’яті, логічного мислення та технічної кмітливості.

За детальною інформацією звертайтеся до центрів зайнятості області.


Відділ організаційної та інформаційної роботи ОЦЗ

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини