Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 11:34:25

Податківці чекають на інформзапити

28.08.2013   08:46Агенцiя

Працівниками ДПІ у м. Чернігові Головного управління Міндоходів у Чернігівській області постійно проводяться необхідні заходи щодо забезпечення безумовного виконання положень Закону України «Про доступ до публічної інформації»

За період січень-липень 2013 року до ДПІ у м. Чернігові  ГУ Міндоходів у Чернігівській області надійшло   66 запитів з проханням надати  публічну інформацію. Проведений аналіз статусу запитувачів свідчить, що із загальної кількості письмових запитів, які надійшли до інспекції, 11 склали запити від громадян та 55 - від юридичних осіб. Відповіді надано заявникам вчасно, відповідно до вимог чинного законодавства.

Також нагадуємо,  що отримати публічну податкову інформацію може кожен бажаючий, надіславши листа-запита за адресою: Державна податкова інспекція у м. Чернігові Головного управління Міндоходів у Чернігівській області, вул. Кирпоноса, 28 (на конверті вказувати „Публічна інформація”); або на електронну адресу: dpi_chernigiv@ukr.net, чи зателефонувавши на 652825 у робочий час:  з понеділка по четвер з 9-00 до 13-00 год.; з 13-45- до 18-00,  у п’ятницю –до 16-45 год.

Довідка:
Доступ громадян до інформації - це реалізація права кожної людини на вільне одержання та поширення будь-якої інформації без втручання органів державної влади з метою зміцнення довіри громадян суспільства до державного управління.
Законом України «Про доступ до публічної інформації»  визначається механізм реалізації права  на отримання інформації.
Цей документ містить перелік гарантій дотримання прав на надання публічної інформації, поетапний порядок доступу до неї, надає визначення таким поняттям, як конфіденційна, таємна та службова інформація, регламентує порядок її отримання, визначає порядок і строки подачі та задоволення запиту на інформацію, а також процедуру оскарження рішень, дій чи бездіяльності  розпорядників інформації.
Основні принципи доступу  до інформації:

- особа не повинна пояснювати причину свого запиту на отримання  інформації;
- короткий  строк розгляду запиту;
- мінімальні формальності під час здійснення запиту;
- інформація надається в повному обсязі, крім інформації з обмеженим доступом.

З метою  забезпечення належної організації  доступу до публічної інформації  Міністерством фінансів України затверджено наказ «Про затвердження Типового порядку організації роботи та взаємодії між структурними підрозділами органів державної  податкової служби при підготовці відповідей на запити про отримання публічної інформації»

М.В.Ребенок, начальник відділу забезпечення
доступу до публічної інформації та
організації розгляду звернень громадян

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.