Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:08:40

В Головному управлінні Міндоходів розраховують на високу громадянську свідомість керівників підприємств

24.08.2013   08:22

Функція спрямування податків і зборів до державної казни покладає особливу відповідальність на працівників Головного управління Міндоходів у Чернігівській області.

Цього вимагає, перш за все, підвищення стандартів життя. Адже всі заклади, які фінансуються з державної казни, та соціальні програми щоденно потребують відповідних коштів. А літні місяці особливі ще й  тим, що саме на цей час припадає пік активності в санаторіях, пансіонатах, дитячих закладах відпочинку тощо.

До загального фонду Державного бюджету за сім місяців платники Чернігівщини сплатили 1млрд. 29 млн.грн. податків, зборів та інших обов’язкових платежів.

Рівень добровільної сплати податків до зведеного бюджету  на Чернігівщині становить понад 96,4 відсотка. Як повідомили в управлінні податкового та митного аудиту, за сім місяців проведено 741 документальну перевірку, що на 9,6% менше, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому, за рахунок ризикоорієнтованого підходу, сума надходжень збільшилася на 3,8 млн.грн.

Також даними перевірками упереджено безпідставне відшкодування ПДВ та забезпечено економію 1,7 млн.грн. бюджетних коштів. Крім того, зменшено збитків на 8,6 млн.грн., що дозволило упередити несплату податку на прибуток у наступних податкових періодах на 1,6 млн.грн.

Нині колектив Головного управління Міндоходів у Чернігівській області на засадах партнерства співпрацює з платниками податків, щоб і у серпні кожна гривня своєчасно надійшла до бюджетів. Працюючи над забезпеченням прогнозованих надходжень до бюджетів у серпні, фахівці Міндоходів області ключовим інструментом уникнення ризиків вважають аналітичну роботу. 

В координаційно-моніторинговому  управлінні повідомили, що нині найсуттєвіші незадіяні резерви вбачають у  сфері сільського та лісового господарств. Внесок аграрного сектору Чернігівщини у наповнення бюджетів має бути суттєвішим. Зокрема, сільгоспвиробники одержали від держави суттєві пільги, але, як свідчить аналіз, не всі ними користуються правомірно. Кроком до збереження партнерських стосунків може бути добровільна сплата належних державі податків та зборів. І в Головному управлінні Міндоходів у Чернігівській області розраховують на високу громадянську свідомість керівників підприємств. А ще нагадують, що до завершення серпня залишилася лише одна декада.

 

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини