Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 08:30:16

Жінка, яку грабіжник ледь не до смерті забив арматурою, майже півроку добивалася його ув'язнення. ВІДЕО

09.08.2013   15:09Агенцiя

Грабіжник забрав коштовності на 20 тисяч доларів і залишив жінку стікати кров'ю. Жертва грабіжника дивом вижила після нападу.

На Чернігівщині жертва грабіжника, яка дивом вижила після нападу, 5 місяців добивається його ув'язнення. Злодій забив Валентину Сеньок арматурою мало не до смерті у власній квартирі жінки, забрав коштовності на 20 тисяч доларів і зник. Вона пережила 8-годинну операцію на голові, назвала ім'я нападника, а коли виписалася із лікарні, зіткнулася з ним у черзі в магазині.

Невідомий увірвався до квартири Валентини о 4:00 ранку. Вона міцно спала і прокинулася лише від ударів металевим прутом по голові. "Сказав - ти будеш відпочивати в могилі, а я на – Канарах", - розповіла жертва грабіжника.
Пізніше медики нарахували 10 ударів по голові. На руці, якою вона закривалася від нападника, виявили 5 переломів. Коли жінці зробили рентген черепа, одразу повезли до операційної. Арматура у двох місцях пробила кістку і дивом не зачепила головний мозок. "Мене як пазли збирали. 9 осколків було від одного удару, 4 – від іншого. А інші 10 ударів зашивали", - розповідає Валентина. І все ж того ранку вона самостійно опритомніла.

Поки стікала кров'ю, нападник як міг розважався у сусідній кімнаті. "В кімнаті був включений телевізор – мультики він дивився, з’їв цукерки і розкидав фантики, був включений комп'ютер, він грався в ігри – в кубики", - зазначила жінка. Грабіжник, що забив жінку майже до смерті, гуляє на свободі   Валентина бачила нападника. І коли виписалася із лікарні, зіткнулася з ним у черзі в магазині. З'ясувалося, що чоловік, який мало не зробив її інвалідом, живе у будинку навпроти. І досі на волі.

"У нього багатий батько-мільйонер, який заплатить гроші. Він його постійно відкуповував і відкупить далі", - говорить потерпіла.

У чернігівських правоохоронців своя версія подій. Мовляв, жінка сама вчасно не повідомила про злочин. "У лікарню була доставлена наша потерпіла, яка спочатку сказала, що отримала побутову травму. У своєму допиті вона не вказала низку обставин, в тому числі і з ким розпивала спиртні напої, чим ускладнила подальше розслідування", - заявив перший заступник керівника міліції області Олександр Люборець.

Нападника шукали 5 місяців, а знайшли за 2 дні, коли прокуратура почала перевіряти дії слідчих. Тут здивувалися і позицією медиків, які чомусь не повідомили правоохоронців про жорстоке побиття жінки, тоді як вона сама після важкої операції не могла звернутися в міліцію.

"Прокуратурою області внесено подання начальнику обласної міліції, в якому поставлене питання щодо проведення службової перевірки і притягнення до відповідальності винних працівників міліції, поставлене питання щодо проведення перевірки у медичному закладі", - зазначив керівник управління прокуратури Чернігівської області Анатолій Біленко.

Чи було затягування слідства, має з'ясувати службова перевірка. Але головного підозрюваного таки затримали, з ним проводять слідчі дії.

Валентина Сеньок тим часом встановила на дверях додатковий замок, щоб хоч якось себе захистити.

Кореспондент ТСН Алла Скорик.

Останні новини Чернігівщини

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей