Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:59:36

Конкурс будівельників за гратами

03.08.2013   13:15Агенцiя

Вперше в Україні жінки-будівельники відзначали своє професійне свято за гратами: вперше в Чернігівській виправній колонії № 44 відбувся конкурс будівельників.

Жінки-рецидивістки, які ще вчора порушували закон, сьогодні, отримавши нову будівельну професію в колонії, змагалися у вмінні вправно улаштувати керамічну та тротуарну плитку, класти цегляну кладку, швидко та якісно зашпаклювати стіни.

Інга Шульга не вперше опинилася в Чернігівській жіночій колонії № 44. В деякій мірі крадіжки – це її спосіб існування. Однак на сьогодні вона впевнена, що нових злочинів не скоюватиме. А от отримані вміння у сфері будівництва нададуть можливість на волі заробляти копійку чесною працею.

В Чернігівській виправній колонії № 44 утримуються майже шість сотень осіб. Більшість жінок працює на швейному виробництві. Однак існує в установі і будівельна бригада. Тож майже всі види будівельних робіт, які проводилися на території закладу, здійснені руками засуджених жінок-будівельників.

Повернемося до самого конкурсу. Жінок розділили на дві команди, що мали назву “Чернігівчанка” та “Калина” й запропонували виконати роботи із улаштування керамічної та тротуарної плитки. Учасницям конкурсу необхідно було на швидкість звести цегляну кладку та зашпаклювати стіни. Конкурсна комісія серйозно та прискіпливо оцінювала виконані роботи. Важливо, що серед членів журі були як представники Державної пенітенціарної служби в області, так і професійні будівельники.

Серед конкурсанток немає переможців та переможених. Ну, по-перше, тому що кожна із команд отримала у подарунок морозиво та солодку воду. А, по-друге, участь у таких конкурсах покращує професійну майстерність жінок, навіть якщо на даний час ці громадянки і працюють за гратами.

Жінки оступилися, вони скоїли злочин. Проте, кожна з них повинна мати шанс на нове краще життя на волі. Дуже мало злодіїв, які б в душі з усієї сили не намагалися стати кращими. Тому їм необхідно трошки допомогти, що і роблять в стінах жіночої виправної колонії № 44.


http://chodtrk.com.ua/?p=10425

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини