Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 16:39:33

Торгівля людьми. ВІДЕО

03.08.2013   13:07Агенцiя

Семінар тренінг по впровадженню всіх законодавчих актів, щодо протидії торгівлі людьми відбувся в області, на якому представники міністерства соціальної політики України департаменту сім'ї молоді та спорту, Чернігівської обласної державної адміністрації та міжнародної жіночої організації "Ла-Страда Україна", обговорювали проблему трудової міграції та трудового рабства.


Торгівля людьми - це протизаконна торгівля в цілях комерційної експлуатації або примусової праці, це сучасна форма рабства. Найбільше від торгівлі людьми,від трудової міграції страждають чоловіки, які виїжджають за кордон для заробітку грошей, студенти у пошуках кращої долі. Зараз торгівля людьми визначається не тільки в сексуальному рабстві, але і в трудовій експлуатації. Для вирішення цієї проблеми в області було проведено семінар – тренінг, по впровадження всіх законодавчих актів, щодо протидії торгівлі людьми. На семінарі були присутні представники районної державної адміністрації.

Неля Чугаєва – завідувач сектору у справах сім’ї, молоді та спорту Н.- Сіверської райдержадміністрації: «Протягом 2013 року до міністерства соціальної політики від районних державних адміністрацій України надійшло 26 справ, про визнання людей постраждалими від торгівлі людьми. 26 справ були розглянуті з позитивним результатом і 26 людей отримали статус та державну матеріальну допомогу, так як особи виявились жертвами саме торгівлею людьми.»

Зараз на розгляді знаходиться 11 кримінальних впроваджень, 5 з яких вже направлені до суду. Про те куди ви їдете за кордон, та до кого влаштовуєтесь на роботу, мають знати ваші рідні, а вам обов'язково треба дотримуватись певних правил безпеки.

Неля Чугаєва - завідувач сектору у справах сім’ї, молоді та спорту Н.- Сіверської райдержадміністрації: «Нікому, ні в якому  разі не можна довіряти свій паспорт, своє свідоцтво про народження. Обов’язково коли укладаєте договір то читайте його від початку, до кінця не зважаючи на те, що ви його підпишете коли приїдете за кордон. Поки ви не підпишете договір  в Україні не вирушайте на роботу. Повинна бути записана адреса українського  посольства в тій країні, до якої вирушаєте. Вдома залишаєте всю інформацію куди ви поїхали, яку назву має фірма, як прізвище власника, хто займається вашим перевезенням.»

Але якщо ви дійсно постраждали від торгівлі людьми, і не визнані потерпілими в судовому порядку, ви маєте право подати документи до районної адміністрації до сектору у справах сім'ї , молоді та спорту, щоб отримати статус потерпілого та отримати одноразову грошову допомогу.


Новгород-Сіверська РДТРК "Сіверська".

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.