Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:34:29

ДАІ Чернігівщини провела тижневик профілактики

03.08.2013   12:17

Керівництво УДАІ Чернігівської області прийняло рішення провести комплекс профілактичних заходів у зв’язку з тим, що саме на пішохідних переходах останнім часом гине та травмується багато людей.

З 29 липня по 4 серпня на території Чернігівської області проходять профілактичні заходи під умовною назвою “Пішохідний перехід”. З початку року сталося 225 автопригод, в яких 50 людей загинуло, 267 отримали травми різного ступеня тяжкості. 3 відсотки ДТП сталися на проїзді пішоходних переходів.

Аби привернути увагу громадян до неухильного дотримання ПДР всіма учасниками руху, працівники управління Державтоінспекції, які зазвичай здійснюють свої функціональні обов’язки в кабінетах, вийшли на дорогу. Щодня на протягом тижня 8-9 екіпажів досвідчених працівників ДАІ з 17 до 21 години чергують поблизу пішохідних переходів на ділянках доріг з пожвавленим рухом автотранспорту та пішоходів. Так, з початку відпрацювання працівниками ДАІ складено 64 адміністративні протоколи як стосовно водіїв-порушників проїзду пішохідних переходів, так і стосовно пішоходів-порушників.

Державтоінспекція Чернігівської області нагадує громадянам про необхідність руху тільки по тротуарах та пішохідних доріжках. Переходити проїзну частину дороги тільки в спеціально відведених місцях, користуватися для власної безпеки підземними переходами. По краю проїзної частини дороги чи узбіччю пішоходи повинні йти назустріч руху транспортним засобам. В темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи повинні виділити себе світлоповертаючими елементами для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху.

За проїзд через пішохідний перехід з порушеннями водіїв штрафують на суму від 255 до 340грн. Пішоходи платять від 51 до 81грн. За день один патруль складає 3-4 протоколи, бо здебільшого проведять розяснювальну роботу, то ж більшість порушників обходиться поки попередженням.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини