Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 22:25:31

Свиняча “чума” уже біля українського кордону

02.08.2013   14:09Агенцiя

Про це йшлося на робочій нараді з користувачами мисливських угідь Чернігівщини, що днями відбулася в актовій залі Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Зі вступним словом на нараді виступив начальник управління Валерій Лозицький.

Він наголосив, що нагальна необхідність проведення такої наради продиктована насамперед тим, що потрібно оперативно довести до відома державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чернігівській облдержадміністрації планів спільних дій у разі виникнення підозри та підтвердження діагнозу захворювання на африканську чуму свиней в області. А підстави для серйозного занепокоєння є, бо через Чернігівщину транзитом на відпочинок проїжджає значна кількість громадян з Російської Федерації, де з початку поточного року зареєстровано вже 71 випадок африканської чуми свиней. Наші сусіди, їдучи на відпочинок, зупиняються на рекреаційних пунктах, залишають після себе сміття, в якому може виявитися і збудник африканської чуми свиней. Теж саме і з боку іншого нашого сусіда – Республіки Білорусь, де також уже зареєстровані випадки цієї небезпечної хвороби тварин.

Начальник управління у вступному слові зупинився також на проблемі початку мисливського сезону на пернату дичину у зв’язку з пожежонебезпечною ситуацією. Цей день, якого мисливці чекають цілий рік, обов’язково розпочне сезон вчасно, якщо пожежонебезпечна ситуація відповідатиме третьому класу. Але, якщо вона рівнятиметься п’ятому класу загрози, то мисливський сезон буде відкладено.

На необхідності посилення заходів з профілактики захворювання диких тварин на африканську чуму свиней, сказ, та інші хвороби наголошував начальник протиепізоотичного відділу Головного управління ветеринарної медицини в Чернігівській області Микола Мазигула, всебічно проаналізувавши в доповіді стан справ з профілактики захворювань тварин у мисливських господарствах, а також ті проблеми, які потребують невідкладного вирішення. Зокрема йшлося про посилення уваги до виявлення сказу, бо вже відомі випадки захворювання на сказ не тільки лисиць та вовків, а навіть кротів і бобрів…

Питання щодо ведення мисливського господарства та завдання, які потребують посиленої уваги користувачів мисливських угідь висвітлив начальник відділу мисливського господарства Микола Пиріг. Він зокрема наголосив на посиленні взаємодії і співпраці користувачів мисливських угідь з лісовою охороною Чернігівського ОУЛМГ в пожежонебезпечний період, та на необхідності більш рішучої боротьби з браконьєрством.


Чернігівське ОУЛМГ

 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини