Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 19:01:18

Вміти врятувати людину

20.07.2013   16:32Агенцiя

Безперечно, працівники міліції, які у повсякденній службі найчастіше спілкуються із громадянами, виїжджають на різні події, розгляди заяв, повинні володіти певними навичками дій в екстремальних та надзвичайних ситуаціях, зокрема, по рятуванню людського життя.

У цьому плані важливою є підготовка працівників органів внутрішніх справ з надання першої долікарської допомоги потерпілим. Адже часто-густо зустрічаються випадки, коли саме міліціонери першими прибувають на місце дорожньо-транспортної пригоди, або знаходять непритомну людину на вулиці і повинні надати допомогу ще до прибуття лікарів.

Отже, аби міліціонери оволоділи навичками та знаннями з надання першої долікарської допомоги, у рамках службової підготовки з ними проводяться спеціальні заняття. Так, у липні місяці працівники обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф провели спеціальні заняття зі співробітниками Чернігівського міського та Чернігівського районного відділу внутрішніх справ МВС України в області.

За словами директора центру Ігоря Даниленка, участь у підготовці взяло близько 300 правоохоронців, які під час практичних занять вчилися на фантомах відпрацьовувати навички серцево-легеневої реанімації, звільняти постраждалого внаслідок ДТП із салону транспортного засобу, накладати імобілізаційні шини при переломах, а також обробляти рани, зупиняти кровотечу та вживати протишокових заходів.

“Міліціонери продемонстрували хорошу підготовку, більшість із них добре обізнані із правилами надання першої медичної допомоги. Правоохоронці довели – вони здатні навчатися азам по рятуванню людського життя і застосовувати їх на практиці. Сподіваюся, що й надалі такі заняття будуть корисними не тільки для підрозділів МВС України в області, а і для інших силових структур” – зазначив директор обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ігор Даниленко.


Прес-служба управління охорони здоров’я облдержадміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.