Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 15:44:57

Чернігівські міліціонери провели освітні заходи для дітей у таборі "Електронік"

12.07.2013   11:48

Співробітники управління ДАІ УМВС України в Чернігівській області провели в дитячому центрі «Електронік» масштабну роз’яснювально-профілактичну акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

В акції також взяли участь аварійно-рятувальні підрозділи: Державна служба з надзвичайних ситуацій, фахівці центру медицини катастроф та обласної станції рятування на воді. Вся пізнавальна діяльність була зосереджена на шістьох «навчальних майданчиках». Зокрема, працівники ДАІ запропонували ознайомлення із зовнішнім виглядом, екіпіруванням та функціями інспектора дорожньо-патрульної служби. Також дітлахи мали можливість приміряти на себе елементи захисного екіпірування — броньовий або світлоповертальний жилети, шолом-сферу, потримати в руках спеціальні засоби та навчальний варіант табельної вогнепальної зброї автоінспектора. Особливу радість малечі та підлітків викликала пропозиція посидіти у справжньому патрульному автомобілі ДПС, нагода промовити декілька слів у гучномовний пристрій, власноруч увімкнути проблискові маячки.

Важливим пунктом програми спілкування з працівниками ДАІ стала наочна демонстрація можливостей захисного екіпірування для водіїв велосипедів та мопедів, користувачів роликових ковзанів і скейтбордів. У нескладному експерименті сире куряче яйце імітувало людську голову. Будучи вкладеним у модель шолома (із належною фіксацією), воно легко витримувало падіння на асфальт з висоти близько двох метрів. Для контрасту це ж яйце згодом відпускали на «зустріч з асфальтом» вже без захисту. Результат був передбачуваний і дуже яскравий. Кожен спостерігач цього процесу міг сам зробити однозначні — певна річ, правильні — висновки з побаченого.

На решті навчальних постів юні відпочивальники дитячого центру «Електронік» мали змогу ознайомитися з прийомами надання першої медичної допомоги постраждалій людині, порятунку потопаючих, побачити, як влаштований пожежний автомобіль та як працюють піротехніки ДСНС. Відвідування цих пунктів було організоване за добре відпрацьованим в «Електроніку» принципом каруселі: шість загонів, які тут традиційно звуться «лігами», почергово ознайомилися з усіма частинами навчальної програми. І навіть одержали відмітки про засвоєння матеріалу на спеціально виготовлених аркушах-«бігунках». Підсумком акції стала фінальна естафета збірних команд з числа представників всіх «ліг», де діти і підлітки повинні були вправно застосувати щойно набуті нові знання.

Під час церемонії закриття акції, проведеної в актовому залі дитячого центру, відбулося оголошення її підсумків та нагородження команди-переможниці естафети. Пояснюючи загалу свої оцінки, виставлені кожній «лізі» на навчальному майданчику Державтоінспекції, заступник начальника відділу кадрової та профілактичної роботи УДАІ УМВС в області підполковник міліції Олена Царюк зазначила:

— В процесі спілкування з дітьми я встигла не раз почути питання, чому ставлю «добре». Зізнаюся, що найвищий бал не поставила нікому: оцінку «відмінно» вам винесе тільки дорога, тобто реальне життя. Якщо ви будете сумлінними учасниками дорожнього руху, зумієте уникнути будь-яких неприємностей та небезпек — це й означатиме, що ви засвоїли матеріал на «відмінно». Бажаю вам тільки безпечних доріг.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.