Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:31:30

В Чернігівському прикордонному загоні підбито підсумки оперативно-службової діяльності за перше півріччя цього року

08.07.2013   09:32Агенцiя

Основними загрозами, які впливали в першому півріччі на оперативно – службову діяльність загону, залишались незаконна міграція, контрабанда наркотичних речовин, психотропних засобів та прекурсорів, зброї, боєприпасів, переміщення товарів з порушенням законодавства.

Відповідно до цього усилля прикордонного загону зосереджувалися на подальшому впровадженні сучасних прикордонних технологій та інноваційних підходів в управлінні службою, подальшому спрощенні прикордонних формальностей для учасників міжнародного руху, дотриманні прав і свобод громадян, гуманному ставленні до затриманих осіб та законності дій персоналу під час виконання правозастосовчих функцій, поглибленні взаємодії з громадянським суспільством на засадах прозорості та відкритості, здійсненні демократичного цивільного контролю та забезпеченні доступу до публічної інформації.

За вказаний період затримано 187 порушників державного кордону, з яких 3 – незаконні мігранти.

За результатами здійснення пропускних операцій через державний кордон у встановленому порядку пропущено 2 мільйона 364 тисячі громадян та 500 тисяч транспортних засобів. Крім того у 473 громадян, що перетинали держкордон, виявлені недійсні, технічно несправні, чужі або підроблені документи, виконано 119 доручень правоохоронних органів.

Оглядова робота, перш за все спрямовувалася на протидію переміщенню через державний кордон предметів безпекового характеру і дозволила в 144 випадках вилучити з незаконного обігу 97 одиниць зброї, 294 одиниці боєприпасів, 4,817 кг наркотичних речовин та 1,089 кг прекурсорів. Спільно із співробітниками митниці виявлено порушень законодавства та вилучено товарів на загальну суму 3 мільйона 373 тисячі гривень.

В результаті цього за повідомленнями прикордонного загону до Єдиного реєстру досудових розслідувань в 49 випадках внесено інформацію про виявлення ознак кримінальних правопорушень.

За скоєння адміністративних правопорушень з прикордонних питань на громадян складено 1213 протоколів про притягнення їх до адміністративної відповідальності, при цьому сума штрафів склала 259 тисяч гривень.


О.В.Дудко, помічник начальника прикордонного загону – начальник прес-служби, підполковник

 

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини