Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 07:27:15

На Чернігівщині до суду направлено кримінальне провадження відносно організованої злочинної групи

21.06.2013   07:01

Група складалась з трьох раніше судимих чоловіків, які в Ніжині промишляли пограбуваннями та розбоями. На рахунку зловмисників 5 кримінальних правопорушень, вчинених в складі ОЗГ.

Організатор групи, хоча й був минулого літа засуджений за розбій до 3 років позбавлення волі зі звільненням від покарання з іспитовим строком на 2 роки, на шлях виправлення не став і знову взявся за старе.

Взимку цього року досвідчений злодій підключив до “справи” двох непрацюючих молодиків (один з яких неповнолітній) і запропонував тим заробити легких грошей. Чим доведеться займатися хлопцям сказав одразу – ті без зайвих вагань погодилися. Ватажок націлював своїх подільників на пограбування п’яних, запізнілих перехожих та беззахисних жінок, які мовляв, опору чинити не стануть, а декілька сотень гривень та мобільний телефон є у кожного.

Після вживання алкоголю у привокзальному кафе кримінальний наставник вирішив показати на практиці як треба “працювати”. Обрали самотнього перехожого, усі разом відлупцювали його й заволоділи готівкою та мобільним телефоном жертви. Після цього продовжили пиятику.

Удавана легкість здобуття грошей закружила голову молодикам і вони як зграя вовків почала свої наскоки на беззахисних жінок, підлітків та робітників, що ранішньою електричкою збиралися на роботу до столиці. Награбоване здавали за безцінь на базарі чи у ломбарді, готівку пропивали.

Оскільки усі троє жили в різних населених пунктах, то зустрічалися вони у тому ж кафе, де після дози алкоголю йшли на “спільну справу”, яка практично стала їх джерелом існування.

Здобич лиходіїв була різною – від 200 до 1300 гривень, банківські картки, мобільні телефони, особисті речі. Розділивши здобич, потім практично все спускалося на горілку.

Вже після перших грабунків працівники спецпідрозділу БОЗ області спільно з колегами з карного розшуку Ніжинського міськвідділу побачили характерний почерк вовчої зграї, відзначивши характерні деталі. Досвідчені оперативники висловили впевнене припущення, що це справа рук не якоїсь кримінальної дрібноти. Перебравши всю картотеку місцевих злочинців, міліціонери впевнилися, що група явно не місцева і почали проводити оперативні заходи аби затримати зграю “по гарячих слідах”.

Черговий раз грабіжники засвітилися, коли неподалік вокзалу напали на перехожого. Блокувавши привокзальні квартали, міліціонери затримали двох нападників, згодом вони допомогли вийти на третього.

Злочинцям повідомлено про підозру у вчинені кримінальних правопорушень у складі організованої злочинної групи, передбачених статтями “грабіж”, “розбій”, “викрадення, привласнення документів” найтяжча з яких передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна. Досудове розслідування в кримінальному провадженні завершено. Усі троє учасників організованої злочинної групи заарештовані та чекають суду в СІЗО м. Чернігова.
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини