Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:03:43

Найбільшій армії міліції – дільничним – 90!

18.06.2013   07:09

В управлінні внутрішніх справ Чернігівської області відбулися заходи з нагоди ювілею – 90-річчя створення служби дільничних інспекторів міліції.

Ще у 1923 році, 18 червня, Народним комісаром внутрішніх справ міліції УРСР був підписаний наказ “Про затвердження Інструкції для районних спостерігачів міських відділів”. Ця дата стала днем народження служби дільничних. Але тільки в 2004 році свято було затверджено офіційно.

Дільничні інспектори міліції – це правоохоронці, які щоденно спілкуються з населенням і є найбільш мобільними у тактовному плані представниками органів внутрішніх справ. Саме від них, в першу чергу, залежить правопорядок в містах і селах нашої області та держави в цілому.

Вітаючи з професійним святом представників цієї найчисельнішої служби, начальник УМВС України в Чернігівській області генерал-майор міліції Олександр Михайлик, зокрема, зазначив:

– Це важка, відповідальна й дуже почесна служба, і ми по праву пишаємося справжніми професіоналами. Пишаємося всіма, хто ризикуючи життям, перемагає в сутичці зі злочинцями, береже честь мундира, є зразком особистої порядності й принциповості. Такі працівники в органах внутрішніх справ області завжди становили переважну більшість. І сьогодні – вони кістяк і надійна опора органів внутрішніх справ. Незважаючи на певні економічні та соціально-політичні труднощі наша діяльність повинна бути підпорядкована одному – реальній допомозі кожному громадянину у забезпеченні його прав та свобод. Адже ми трудимося, насамперед, для людей і добре розуміємо, що у нашій роботі не повинно бути місця недбалості, некомпетентності, байдужості, так як професійні помилки міліціонера обертаються лихом, горем, зламаними долями людей.

Найоб’єктивніша оцінка для органів внутрішніх справ – це довіра громадян до кожного конкретного працівника зокрема та до управління і міністерства внутрішніх справ в цілому. Такою довірою потрібно дорожити й щодня її зміцнювати і примножувати. Громадяни повинні бути впевнені, що вони завжди знайдуть у нас допомогу й підтримку. Що їхні права й законні інтереси будуть надійно захищені всією міццю держави, силою й владою, що дана нам народом. Це наше кредо, від якого ми не відступимо.

Сьогодні Міністерство внутрішніх справ та обласне управління сконцентрували свою увагу на найважливіших проблемах, які хвилюють все наше суспільство. Прийняті й реалізуються державні та обласні програми, спрямовані на профілактику злочинів і правопорушень, захист неповнолітніх і боротьбу з безпритульністю, підвищення громадського порядку. А для успішного виконання завдань, які постають перед органами внутрішніх справ поряд з використанням передових технологій, важливі професіоналізм і взаємодопомога, вірність обов’язку й Присязі. І в цьому, безсумнівно, важливу роль грають досвід і знання, передані нашими ветеранами молодим працівникам.

На закінчення кращі представники служби дільничних інспекторів міліції області отримали з рук начальника УМВС грошові винагороди.

Крім того, з нагоди з Дня створення служби дільничних інспекторів міліції Міністром внутрішніх справ України присвоєно чергове спеціальне звання підполковник міліції в порядку заохочення старшому дільничному інспектору міліції Новозаводського відділу міліції Чернігівського міського відділу УМВС Анатолію Колеснику. Відзнаками МВС України нагороджено дільничного інспектора міліції Чернігівського районного відділу УМВС старшого лейтенанта міліції Миколу Булаха та старшого дільничного інспектора міліції Прилуцького міського відділу УМВС майора міліції Станіслава Маслика.

За сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків, високий професіоналізм та з нагоди 90-річчя від дня заснування служби дільничних інспекторів міліції нагороджено Почесною грамотою обласної державної адміністрації старшого дільничного інспектора міліції Ніжинського міського відділу УМВС майора міліції Миколу Вакуленко та старшого дільничного інспектора міліції Деснянського відділу міліції Чернігівського міського відділу УМВС майора міліції Олександра Милорадовича.

Почесною грамотою обласної Ради та пам’ятним знаком нагороджено старшого дільничного інспектора міліції Корюківського районного відділу УМВС майора міліції Ігоря Сороку, старшого дільничного інспектора міліції Ічнянського районного відділу УМВС старшого лейтенанта міліції Олександра Панченка та старшого дільничного інспектора міліції Новгород-Сіверського районного відділу УМВС старшого лейтенанта міліції Максима Синявського.

 

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.