Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:41:06

«Богатирські ігри» в Менській виправній колонії

03.06.2013   11:05Агенцiя

В Менській виправній колонії (№ 91) управління Державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області пройшли справжнісінькі богатирські ігри.

12 засуджених, які пройшли попередній етап відбору, мірялися силою, підіймаючи величезні штанги вагою 150 кілограм, пробігаючи дистанцію з 80-кілограмовими газовими балонами в руках і підкидаючи над головою 80-кілограмову колоду.

Почесним гостем та суддею конкурсу був заслужений майстер спорту України Олександр Пеканов, який є чотириразовим чемпіоном світу та багаторазовим призером престижних міжнародних турнірів з богатирського багатоборства та рекордсменом світу у вправі «Мертва тяга».

Під час проходження всіх 5 конкурсних вправ Олександр Пеканов демонстрував засудженим та гостям заходу власну силу. Він піднімав важкий автомобіль, підкидав величезні камені вагою 150 кілограм та демонстрував вправи з міжнародних конкурсів богатирів. Видовищність проробленого захоплювала дух.

«Зустрічі з такими великими людьми, як Олександр Пеканов - це подія. Адміністрація не зацікавлена, щоб ті, хто відбуває покарання почували себе тут погано, а навпаки, навіть у місцях позбавлення волі засуджений відчував себе людиною. Я впевнений, що подібні змаганні, перш за все, спрямовані на перевиховання порушників закону, формування правильних орієнтирів у понятті добра і зла, і звичайно на заохочення здорового способу життя», - зазначив начальник управління Олександр Доробалюк.

Засудженим було складно стримати емоції. А на спортивній арені пристрасті не вщухали. Хтось із в'язнів намагався підняти автомобіль. Вдалося.

Ті, хто не потрапив на шоу, займались своїми повсякденними, буденними справами. Але комусь з них все ж вдалося глянути. Дві години суцільного екстриму і шуму. В колонії це вперше. Керівництво сподівається, що їх підопічні зрозуміють цінність свободи і продовжать займатись спортом.

Виступ закінчився нагородженням переможців, які отримали грамоти та подарунки від фізкультурно-спортивного товариства «Динамо». З собою засуджені залишили неймовірні враження. Свято, хоч і коротке, але незабутнє.

Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини