Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:38:11

Українські миротворці в ефірі телерадіокомпаній Чернігівщини

28.05.2013   17:46

До Дня миротворців ООН, яке відзначається в Україні 29 травня, в ефірі чернігівських телерадіокомпаній військовослужбовці місцевого гарнізону розповіли про армійську діяльність, яку вони виконували в миротворчих місіях у країнах Африки, Близького Сходу та на Балканах.

Варто зазначити, що перед громадою області виступали військовослужбовці військової служби за контрактом: ті, які лише починають кар’єру професійного військового та в перше побували в миротворчій місій, а також ті, у кого за плечима три-чотири «гарячі точки». Серед них військовослужбовці 8-го командного пункту армійської авіації Сухопутних військ Збройних Сил України та Північного територіального управління Військової служби правопорядку.

В ефірі Чернігівської телерадіоагенції «Новий Чернігів» в програмі «Актуально» військові розповіли глядачам про завдання, які вони виконували в миротворчих місіях, особливості військової служби, побут та дозвілля.

Зокрема, старший прапорщик Олексій Глинін, який побував у першій миротворчій місії у Демократичній Республіці Конго розповів про збройні конфлікти, які тривають у країні більше 15 років, а також продемонстрував глядачам африканські сувеніри та елементи спорядження закордонних бійців.

А в ефірі Чернігівського обласного радіо «Сівер-центр» миротворці розказали про відбір та підготовку до участі в закордонній місії, про неоціненний досвід, який отримали там, а також привітали всіх тих, хто 29 травня відзначатиме професійне свято.

- В ефірі телеканалу  «Новий Чернігів» були справжні чоловіки, захисники не лише своєї Батьківщини, а й люди, які несуть мир у світ, - сказала ведуча програми «Актуально» журналістка Ірина Сенченко. – Українські військові врятували не одне життя по всій планеті, а, отже, нам є ким пишатись…

 Ануфрієв Віктор

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини