Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:37:09

Розбійник не виправився – і знову потрапив за ґрати

28.05.2013   08:53Агенцiя

Прокуратурою м.Чернігова підтримано державне обвинувачення в кримінальній справі про розбійний напад на жінку, скоєний у лютому цього року по вул. Рокосовського, 35.

Серед білого дня на вулиці злодій схопив місцеву жительку і, затиснувши її в приміщенні сміттєпроводу та фактично душачи, зірвав із шиї жінки золотий хрестик на ланцюжку. Для жертви злочину пережитий стрес обернувся 10-денним лікуванням у неврологічному відділенні медичного закладу.

Як з’ясувало слідство, злочин скоїв раніше неодноразово судимий  молодик, у якого ще не закінчився строк попереднього покарання. Після засудження за розбій до семи років позбавлення волі він своєю поведінкою і ставленням до праці заслужив умовно-дострокове звільнення на два роки раніше. Вчинення нового злочину показало, що виправлення не відбулося.

Тепер невідбута частина покарання, як того вимагає закон, злочинцеві приєднана  до нового строку позбавлення волі. Державний обвинувач у суді просив призначити даній особі за ст..187 ч.2 (розбій, вчинений особою, яка раніше вчинила розбій або бандитизм) покарання у вигляді семи років двох місяців позбавлення волі з конфіскацією майна. Суд врахував низку обставин, що пом’якшують покарання (у т.ч. серед них – відшкодування матеріальних збитків потерпілій) і визначив остаточне покарання в шість років один місяць з конфіскацією майна.

Окрім того, суд задовольнив позов прокурора про відшкодування витрат, понесених при лікуванні постраждалої від злочину жінки. Розбійнику доведеться сплатити медичному закладу ще й ці кошти.

Прес-служба прокуратури  м. Чернігова

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини