Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:24:21

Віськову присягу склало одну тисячу триста юнаків

27.05.2013   08:45

У 169 навчальному центрі Сухопутних військ Збройних Сил України, що дислокується у селищі Десна на Чернігівщині, Військову присягу на вірність українському народові склало одна тисяча триста новобранців.

Аби побачити, в яких умовах їхні діти, онуки та друзі виконуватимуть свій конституційний обов’язок, на присягу до курсантів приїхало майже 5 тисяч осіб з усіх куточків України. За пів години до початку ритуалу гостей запросили до місця складання присяги. У супроводі чергових офіцерів вони довгими колонами вирушили на найбільший стройовий плац перед штабом військової частини. Урочистості розпочалися о 9 годині ранку.

Присягу юнаки склали при розгорнутому бойовому прапорі навчального центру. “Присягаю на вірність українському народові”, – такі слова лунали з вуст молодих воїнів.

В урочистостях взяли участь представники командування навчального центру та навчальних військових частин. Під час урочистого мітингу курсантів з визначною подією в їхньому житті привітали заступник командувача Сухопутних військ Збройних Сил України з бойової підготовки – начальник управління бойової підготовки генерал-лейтенант Юрій Борискін та начальник 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України Ігор Танцюра, заступник голови організації солдатських матерів України Ніна Лисогор, представники органів місцевої влади.

У своєму виступі генерал-лейтенант Юрій Борискін зазначив, що наразі у строю перебувають кращі представники української молоді. Він також наказав командирам військових частин берегти молодих захисників Вітчизни та всіляко їм допомагати оволодівати військовою наукою.

Від імені командування навчального центру полковник Ігор Танцюра побажав молодому поповненню сумлінно вивчати військову справу, зразково виконувати свій військовий обовязок.

Заступник голови організації солдатських матерів України Ніна Лисогор вручила коровай з українським рушником одному з командирів військових частин та Пантелеймона Цілителя, оздоблену камінням буштину.
Завершився ритуал прийняття Військової присяги проходженням урочистим маршем всього молодого поповнення навчального центру, після чого молоді солдати отримали звільнення у містечко.

Для частування гостей в їдальні навчального центру всім бажаючим подавали до столу солдатську гречану кашу з мясом, гороховий супа та компот.
Присязі передував курс первинної загальновійськової підготовки, в ході якого молоді солдати опановували початкові знання з військових дисциплін. Кандидатів на навчання за конкретними спеціальностями ретельно відбирали. Під час курсу молодого солдата офіцери вивчали особові справи призовників та проводили співбесіди з ними, щоб визначити вподобання та здібності кожного майбутнього молодшого спеціаліста.

Незадовго до прийняття присяги солдати-новобранці вперше в житті стріляли з бойової стрілецької зброї. Вони виконали вправу початкових стрільб з АК-74 і закінчили курс індивідуальної підготовки молодого поповнення, що тривав майже місяць.

У навчальному центрі готують молодших спеціалістів за 80 спеціальностями. Більш ніж 60% навчальної програми розраховано на заняття “у полі”. На полігоні створена універсальна база. Тут є можливість виконувати стрільби з усіх видів стрілецької зброї та озброєння танків і бойових машин піхоти.

З 1-го червня у курсантів розпочинається планове чотиримісячне навчання, в ході якого юнаки опанують військові спеціальності Сухопутних військ, а потім продовжать свою службу у військових частинах Збройних Сил України.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини