Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 01:50:21

В Чернігові працівники Державтоінспекції затримали молодиків, які на викраденій автівці намагалися втекти від правоохоронців

24.05.2013   17:24

На світанку 23 травня каналам 102 до міліції звернувся житель села Бігач Менського району Чернігівщини на ім’я Володимир. Він у розпачі повідомив, що із незамкненого гаража на подвір’ї його власного будинку зник легковик ВАЗ-2115.

Викрадення автомобіля точно відбулося упродовж ночі, хоча господарі й перебували поруч у будинку, однак нічого не чули. Потерпілий вказав і на додаткову прикрість: виявляється, оскільки він збирався з самісінького ранку знову користуватися легковиком, у салоні лишилися документи, як на легковик, так і особисті. Всі вони, певна річ, зникли разом з машиною.

Черговий УМВС негайно відреагував на повідомлення з Менського райвідділу про угон. На території всієї області був введений план “Перехоплення”, на розшук і затримання викраденого ВАЗа були орієнтовані всі патрульні наряди як Державтоінспекції, так і інших служб. Вже о 5-30 ранку (трохи більше, ніж за півгодини після звернення потерпілого до міліції) підозрілий автомобіль, дуже схожий за прикметами, був виявлений на одній з центральних вулиць Чернігова співробітниками взводу супроводження управління ДАІ УМВС в області.

Безпосередній учасник затримання викрадачів автівки, інспектор взводу із забезпечення супроводження УДАІ УМВС в Чернігівській області капітан міліції Михайло Ященко розповів:

– Наш патрульний автомобіль наблизився до легковика ВАЗ-2115 темного кольору, ми побачили його державний номер і переконалися, що це саме той транспортний засіб, який перебуває в розшуку. Водій ВАЗа також нас помітив і спробував тікати. Ми змушені були розпочати переслідування, яке тривало недовго: на перехресті проспекту Миру та вулиці Борисенка наш патрульний автомобіль заблокував машину втікачів і їм довелося зупинитися. Обидва юнаки, як стало відомо – неповнолітні, були затримані і передані слідчо-оперативній групі Чернігівського міського відділу УМВС в області.

Наразі підозрювані у причетності до скоєння злочину активно співпрацюють зі слідством і дають свідчення працівникам міліції. Як розповіли молодики правоохоронцям, нічка у них вийшла весела. Спочатку в селищі Березна вони поцупили мопед. Ганяли на ньому по полях, доки не згорів двигун. Покинувши поламаного двоколісника, хлопці пішли по інший. Біля одного з подвір’їв вони побачили припарковану “Ниву”. Спробували завести, але в них нічого не вийшло. Зрозумівши, що автівка їм не піддасться, хлопці вирішили піти за третім трофеєм. Блукаючи по вулицям села Бігач, горе-викрадачі побачили у дворі відкритий гараж, в якому знаходився ВАЗ. Хлопці одразу вирішили його брати. Авто тихенько відкотили подалі від обійстя господаря, завели і поїхали до Чернігова кататися вулицями нічного міста, де їх і затримали ДАІшники.

Наразі відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років. Наразі молодики перевіряються на причетність до скоєння аналогічних злочинів.
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.