Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 20:52:12

Надзвичайні події в Чернігівській області

06.05.2013   11:45

Довідка про основні надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру на території Чернігівської області з 08 години 03 травня по 08 годину 04 травня 2013 року

МНС

МНС

Протягом доби зареєстровано 6 пожеж, з яких 1 в житловому секторі, 3 сухої трави, 1 інша та 1 на транспорті. Травмовано 2 людини.

1. Пожежа сміття біля смт Короп О 12 год. 15 хв. сталася пожежа сміття на площі 0,08 га. Причина – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Збитку не нанесено.

2. Пожежа сухої трави м. Бахмач, вул. Б.Хмельницького О 13 год. 45 хв. сталася пожежа сухої трави на площі 0,01 га. Причина – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Збитку не нанесено.

3. Пожежа в житловому секторі Борзнянський район, с. Петрівка О 15 год. 20 хв. сталася пожежа господарчої будівлі. Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено стіни. Причина та збитки встановлюються. Підрозділи ДСНС на гасіння пожежі не залучалися.

4. Пожежа сухої трави біля м. Ніжин О 18 год. 25 хв. сталася пожежа сухої трави на площі 0,5 га. Причина – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Збитку не нанесено.

5. Пожежа сухої трави Щорський район, біля с. Гвоздиківка О 20 год. 10 хв. сталася пожежа сухої трави на площі 0,4 га. Причина – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Збитку не нанесено.

6. Пожежа на транспорті Носівський район, біля с. Козари О 23 год. 01 хв. сталася пожежа автомобіля “Газель”. Вогнем пошкоджено автомобіль. Причина та збитки встановлюються. Врятовано матеріальних цінностей на суму 10 000 грн. Внаслідок пожежі водій та пасажирка отримали опіки I-II ступеню верхніх кінцівок та доставлені до Носівської ЦРЛ.


Інформація про події, пов’язані з підтопленням населених пунктів та територій області:


Ріпкинський район.

Внаслідок підйому рівня води у р. Сож в с. Клубівка підтоплено ділянку (довжина 30 м, глибина 1,0 м) вул. Червонопартизанська (1 домогосподарство, 1 мешканець).

Внаслідок підйому рівня води у р. Дніпро в с. Лопатні підтоплено ділянку (довжина 10 м, глибина 0,2 м) під’їзду до 5 вулиць (20 домогосподарств, 33 мешканця, з них 3 дитини).

Внаслідок підйому рівня води у р. Дніпро підтоплено 40 вулиць та провулків (253 домогосподарства, 428 мешканців, з яких 73 дитини) в смт Радуль. Рух по населеному пункту здійснюється за допомогою човнів. З метою забезпечення пожежної та техногенної безпеки на період проходження повені, в даному населеному пункті організовано функціонування мобільного пожежно-рятувального посту У ДСНС в області (2 одиниці техніки, 1 моторний човен, 1 мотопомпа та 5 чоловік особового складу). За добу надано допомогу 48 мешканцям. З 01.05.2013 року – 323 мешканцям.


Чернігівський район.

Внаслідок підйому рівня води в р. Дніпро підтоплено ділянку (довжина 40 м, глибина 1,5 м) вул. Набережної (17 домогосподарств, 35 мешканців, з них 1 дитина) в с. Мньов, сполучення здійснюється за допомогою човнів. Підтоплено 37 домогосподарств, 3 житлові будинки. З метою забезпечення пожежної та техногенної безпеки на період проходження повені, в даному населеному пункті організовано функціонування мобільного пожежно-рятувального посту У ДСНС в області (1 одиниця техніки, 1 надувний човен, 1 мотопомпа та 4 чоловіки особового складу). За добу надано допомогу 15 мешканцям. З 02.05.2013 року – 38 мешканцям.

Внаслідок підйому рівня води в р. Дніпро підтоплено ділянку (довжина 800 м, глибина 1,5 м) вул. 1 Травня (1 домогосподарство, 3 мешканця) в с. Шмаївка, сполучення здійснюється за допомогою човнів.


Новгород-Сіверський район.

Внаслідок підйому рівня води в р. Десна підтоплено ділянку (довжина 4200 м, глибина 0,35 м) вул. 8-го Березня та ділянку (довжина 1000 м, глибина 0,2 м) вул. Дзержинського у м. Новгород-Сіверський (31 домогосподарство, 65 чоловік, з них 4 дитини).

Внаслідок підйому рівня води в р. Десна у с. Дробишеве підтоплено ділянку (довжина 80 м, глибина 0,15 м) вул. Деснянська (6 домогосподарств, 11 мешканців, з них 4 дитини).


Коропський район.

Внаслідок підйому рівня води у р. Десна підтоплено ділянку (довжина 170 м, глибина 0,77 м) вул. Лугова та ділянку (довжина 108 м, глибина 0,89 м) вул. 2-га Заливна в смт Короп (18 домогосподарств, 45 чоловік, з них 9 дітей).


Сосницький район.

Внаслідок підйому рівня води у р. Десна в с. Кнути підтоплено ділянку (довжина 100 м, глибина 0,7 м) вул. Панченка (1 домогосподарство, 4 мешканця, з них 2 дитини).

Внаслідок підйому рівня води у р. Десна в с. Якличі підтоплено ділянку (довжина 65 м, глибина 0,62 м) вул. Садова (5 домогосподарств, 9 мешканців).

03.05.2013 року внаслідок підйому рівня ґрунтових вод, сталося підтоплення приватного господарства за адресою: м. Чернігів, вул. Єфремова, 20-А. О 10 год. 45 хв. для проведення робіт по відкачуванню води залучалося відділення АРЧ АРЗ СП м. Чернігів на АРА-М (1 одиниця техніки та 4 чоловіки особового складу). Відкачено 840 куб. м талих вод.

Протягом доби підрозділами області проведено роботи по відкачуванню 840 куб. м води. З 01.04.2013 року відкачано 43335 куб. м води.


Інформація про стан транспортного сполучення на території області:


Ріпкинський район.

Внаслідок підйому рівня води в р. Сож залишається порушеним транспортне сполучення з с. Суслівка (20 домогосподарств, 26 мешканців) та с. Плехтіївка (1 домогосподарство, 3 мешканця).

Внаслідок підйому рівня води в р. Сож залишається порушеним транспортне сполучення з с. Старі Яриловичі (56 домогосподарств, 35 мешканців).

Внаслідок підйому рівня води в р. Дніпро залишається порушеним транспортне сполучення з с. Новосілки (45 домогосподарств, 55 мешканців).

Внаслідок підйому рівня води в р. Дніпро залишається порушеним транспортне сполучення з с. Кукари (10 домогосподарств, 12 мешканців).

Сполучення здійснюється за допомогою човнів.


Чернігівський район.

Внаслідок підйому рівня води в р. Дніпро залишається порушеним транспортне сполучення з с. Пустинки (41 домогосподарство, 65 мешканців).

Внаслідок підйому рівня води в р. Дніпро залишається порушеним транспортне сполучення з с. Старик (54 домогосподарства, 140 мешканців, з них 10 дітей), с. Повідов (77 домогосподарств, 127 мешканців, з них 6 дітей), с. Загатка (38 домогосподарств, 80 мешканців, з них 2 дітей), с. Прохорів (6 домогосподарств, 10 мешканців, з них 5 дітей). Сполучення здійснюється за допомогою човнів.

З метою забезпечення пожежної та техногенної безпеки на період проходження повені, в с. Дніпровське організовано функціонування мобільного пожежно-рятувального посту У ДСНС в області (1 одиниця техніки, 2 човни, з них 1 моторний, 1 мотопомпа та 5 чоловік особового складу). За добу надано допомогу 21 мешканцю.


Новгород-Сіверський район

Внаслідок підйому рівня води в р. Десна та р. Віть розведено частину наплавного мосту. Залишається порушеним пряме транспортне сполучення між районним центром та с. Бирине, с. Прокопівка, с. Підгірне (194 домогосподарства, 811 мешканців). Рух транспортних засобів здійснюється через Сумську область. Організоване чергування човна 7 ДПРЧ (м. Новгород-Сіверський). За добу надано допомогу 78 особам. З початку роботи – 572 особам.

Внаслідок підйому рівня води в р. Десна на 79 км автошляху Семенівка – Новгород-Сіверський – Шостка – КПП Катеринівка підтоплено ділянку дороги. Як наслідок, ускладнено транспортне сполучення по мосту через р. Десна між с. Путивськ (34 домогосподарства, 47 мешканців, з яких 5 дітей) та с. Пирогівка (Шосткінського району, Сумської області).


Коропський район.

Внаслідок підйому рівня води в р. Десна залишається порушеним транспортне сполучення з с. Лиса Гора (2 домогосподарства, 3 мешканця). Сполучення здійснюється за допомогою човнів.


Сосницький район.

Внаслідок проходження весняної повені на р. Десна тимчасово припинено паромне сполучення між районним центром та с. Синютин, с. Пекарів, с. Кнути, с. Костирів (298 домогосподарств, 624 мешканця). Сполучення здійснюється за допомогою човнів. Можливе автотранспортне сполучення через Коропський район.

Внаслідок підйому рівня води в р. Десна підтоплено ділянку автодороги Сосниця-Шаповалівка. Ускладнено автотранспортне сполучення по мосту через р. Десна з с. Велике Устя, с. Долинське, с. Бутівка, с. Польове, с. Бондарівка, с. Мала Бондарівка, с. Стара Бутівка (612 домогосподарств, 1234 мешканця). Сполучення здійснюється через Борзнянський район.


Менський район.

Внаслідок підйому рівня води в р. Десна залишається порушеним транспортне сполучення з с. Червоні Луки (11 домогосподарств, 19 мешканців). Сполучення здійснюється за допомогою човнів.


Городнянський район.

Внаслідок підйому рівня води в р. Снов залишається порушеним пряме транспортне сполучення з с. Малий Дирчин (26 домогосподарств, 29 мешканців). Сполучення здійснюється за допомогою човна та по ґрунтовій дорозі через с. Лосева Слобода, Щорського району.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини