Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 05:06:01

Більше половини потерпілих травмовано через організаційні причини

28.04.2013   11:04

До Всесвітнього дня охорони праці

У 2012 р. на підприємствах, в організаціях та установах області сталися 167 нещасних випадків, із них 134 (80,2%) – пов’язані з виробництвом. Травми отримали 169 осіб, із них 136 (80,5%) – під час нещасних випадків, пов’язаних із виробництвом. Від отриманих травм загинули, відповідно, 15 та 5 осіб.

Рівень травматизму, пов’язаного з виробництвом, становив 0,6 особи на 1000 працюючих: серед чоловіків 0,8 травмованих, а серед жінок – 0,4 на 1000 осіб відповідної статі.

У 2012 р. внаслідок нещасних випадків, пов’язаних із виконанням трудових обов’язків, утрачено 6,1 тис. людино-днів, або 44,8 дня в розрахунку на 1 потерпілого.

Більше половини потерпілих (62,5%) травмовано через організаційні причини (порушення правил дорожнього руху, невикористання або відсутність засобів індивідуального захисту, порушення технологічного процесу тощо).

Кожен дев’ятий (11,0%) – через технічні (конструктивні недоліки, недосконалість, недостатня надійність засобів виробництва тощо).

Найбільш поширеними видами травм були падіння потерпілого (32,4%), ушкодження в результаті дії предметів і деталей, що рухаються, розлітаються, обертаються (18,4%) та дорожньо-транспортні пригоди (13,2%).

Протягом року потерпілим від нещасних випадків, включаючи членів сімей та утриманців померлих, за рахунок коштів підприємств нараховано 229,3 тис.грн. на відшкодування заподіяної шкоди, з яких 23,8% – нарахування за п’ять перших днів за листками непрацездатності.

За адміністративними даними обласного центру медико-соціальної експертизи, у 2012 р. із числа вперше направлених до медико-соціальних експертних комісій 24 особи визнано інвалідами внаслідок нещасних випадків на виробництві чи професійного захворювання, з них 23 були у працездатному віці.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини