Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 02:48:13

Відсьогодні українці будуть їздити за новими Правилами дорожнього руху

15.04.2013   08:55Агенцiя

Ці зміни передбачають низку нововведень. У першу чергу це стосується застосування технічних засобів регулювання дорожнього руху, впровадження європейських зразків дорожніх знаків і дорожньої розмітки. Про це під час прес-конференції сказав начальник Центру безпеки дорожнього руху при МВС Сергій Будник.

За новими правилами дорожні знаки мають перевагу над дорожньою розміткою.

Крім того, вводяться нові терміни: “острівець безпеки”, “газон”, “денні ходові вогні”, “маневрування”, “регулювальник”, “удосконалене покриття”.

Для зменшення ризику виникнення ДТП на заміських дорогах Правила дорожнього руху доповнені новою вимогою — у період з 1 жовтня по 1 травня транспортні засоби зобов’язані рухатися за межами населеного пункту в світлий час доби з увімкненими денними ходовими вогнями або ближнім світлом фар.

Передбачено також посилення вимог до проїзду повз транспортних засобів з розпізнавальним знаком “Діти”. Водії, які рухаються по суміжній смузі, повинні зменшити швидкість, а в разі потреби — зупинитися для запобігання наїзду на дітей, що виходять з автобуса.

Також із нових ПДР виключено пункт, згідно з яким обгін авто дозволено лише з лівого боку.

"Це суперечило логіці та самому поняттю обгону, оскільки необхідно було виїжджати на смугу зустрічного руху. А от справа є муга у попутному напрямку. Але обганяти справа по узбіччю дороги не дозволяється, як і раніше",- сказав С.Будник.

http://www.unn.com.ua/uk/news/1204789-vidsogodni-ukrayintsi-budut-yizditi-za-novimi-pravilami-dorozhnogo-rukhu

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.