Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 18:21:53

Прокуратура відстояла позицію щодо неправомірності відчуження 240 га земель сільськогосподарського призначення

11.04.2013   12:43

Органи прокуратури Чернігівської області продовжують зосереджувати особливу увагу на додержанні вимог земельного законодавства. Найчастіше порушення допускаються у сфері користування землями сільськогосподарського призначення.

Так, апеляційним судом Чернігівської області 10.04.13 залишено у силі рішення суду першої інстанції, яким задоволено позов прокурора та визнано недійсним договір міни земельних ділянок, який приховав угоду купівлі-продажу земельної частки (паю) в межах Іванівської сільської ради.

Нагадаємо, мешканка Києва в обхід мораторію на заборону відчуження земельних ділянок сільськогосподарського призначення обміняла у місцевих жителів їх земельні паї загальною площею 240 га на 63 земельні ділянки площею 0,01 га кожна. Селяни свої гектари землі міняли на сотку, отримуючи винагороду в розмірі 15 тисяч гривень. В одному випадку договір укладений з померлою особою. Всі документи засвідчував нотаріус із Києва.

Прокуратурою заявлено ще ряд позовів з цих питань, які перебувають на розгляді в суді.

Відомості за фактом зловживання нотаріусом службовим становищем внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та направлено для організації розслідування в органи внутрішніх справ м. Києва.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.