Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 19:55:14

Найбільші суми податкового боргу у підприємств, які перебувають на різних стадіях банкрутства, ліквідації чи санації

03.04.2013   08:14

Якщо ще врахувати матеріальний стан боржників та першочерговість погашення боргів (спочатку сплачуються борги по заробітній платі, ПФУ, соціальних фондів), то розраховувати на значні надходження не доводиться.

Серед боржників є підприємства, які фактично існують лише на папері. Вони не здійснюють фінансово-господарську діяльність, не виробляють продукцію та не надають послуг; іноді навіть не перебувають за місцем знаходження. Як правило, ці підприємства створювалися з шахрайськими намірами для ухилення від оподаткування. Єдина можливість погашення їх податкового боргу – ліквідація таких підприємств, визнання боргу безнадійним та його списання.

Податкові зобо­в’язання або навіть борг можна розстрочити. У 2013 році міськими податківцями розстрочено 12,5 млн––– гривень податкових зобов’язань. Розстрочення дозволяє підприємствам поповнити обігові кошти, долати тимчасові фінансові труднощі та кризові явища в економіці. Надається воно переважно сумлінним платникам податків.

Є підприємства, котрі зловживають довірою податківців і щомісячно накопичують борги. До таких підприємств (це не стосується банкрутів) застосовуються заходи стягнення. Це накладення арештів на розрахункові рахунки, стягнення будь-яких грошових активів, опис майна у податкову заставу із забороною його відчуження, реалізація описаного майна, звернення стягнення на дебіторську заборгованість інших осіб перед підприємствами-боржниками, застосування повного або умовного адміністративного арешту активів боржника.

Заходи стягнення вживають як державна податкова, так і виконавча служби, якими виконуються судові рішення про стягнення податкового боргу.

На 1 квітня 2013 року у податкову заставу описано майна боржників на суму 43,2 млн.грн. Із рахунків боржників стягнуто 0,5 млн. грн.

На виконанні в органах державної виконавчої служби перебуває 204 накази суду про стягнення боргу на суму 29,2 млн.грн.

До зведеного бюджету стягнуто 8,2 мільйона гривень.


Лариса Сич, заступник начальника ДПІ у м. Чернігові ДПС

 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.