Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 02:18:50

Півтора року позбавлення волі за контрабанду пристрої для зчитування PIN-кодів з банківських карток

01.03.2013   16:23

За матеріалами СБУ засуджено контрабандиста, який перевозив пристрої для зчитування PIN-кодів з банківських карток

Набув законної сили вирок Ріпкинського районного суду Чернігівської області стосовно громадянина Республіки Молдова, який намагався контрабандним шляхом перемістити через державний кордон спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації.

У жовтні 2012 року на митному посту «Нові Яриловичі» Чернігівської митниці правоохоронці затримали 31-річного іноземця. У ході митного догляду автомобіля у добре замаскованих його технологічних порожнинах оперативники виявили та вилучили два пристрої для незаконного отримання та реєстрації PIN-кодів банківських карток – пластмасові панелі з вмонтованими відеокамерами та акумуляторними батареями і дві пластикові накладки для карткоприймача банкомата.

Відповідно до висновку спеціаліста судово-технічної експертизи пристрої для отримання та реєстрації PIN-кодів банківських карток є забороненими спеціальними технічними засобами негласного отримання інформації.

Суд визнав зловмисника винним у скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст. 359 (незаконне придбання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації) та ч.2 ст.15, ч.1 ст.201 (контрабанда спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації) Кримінального кодексу України, та призначив покарання у вигляді 1 року та 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією предметів контрабанди.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.