Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:35:03

Ушнянці висловили невдоволення роботою комунального підприємства

26.02.2013   10:05Агенцiя

Попри холоднечу в клубі, на схід села прийшло чимало ушнянців. На загальних зборах жителів Ушнянської територіальної громади говорили про необхідність продовження газифікації, удосконалення роботи сільського комунального підприємства, ремонту дороги на відрізку Ушня – Осьмаки…


З миру по нитці

В Ушні нема сільгоспформування. Землі тут орендують сільгоспкооператив “Авангард”, ТОВ “Агроресурс-2006”, Менське племпідприємство та фермерське господарство “Бутенко”.

Щороку зменшується кількість жителів. Зараз в Ушні у 267 будинках проживають 442 людини, а в невеличкій Дібровці – усього 28 людей, які не тримають жодної корови.

Здаючи свої земельні наділи, ушнянці мають дещицю за їх оренду. Місцевий підприємець Микола Просяник та депутат обласної ради Олексій Бутенко підтримують школу і пенсіонерів.

Звітуючи за виконану торік роботу, сільський голова Тетяна Єрмоленко зазначила, що відновлено автобусний маршрут Чернігів – Ушня і щочетверга із села можна доїхати до районного центру. Ще сільська рада взяла під свою опіку ритуальні послуги, оскільки ними свого часу займалося сільгосппідприємство.

Ушня має клуб, бібліотеку, школу, пошту, ФАП – усі ці установи працюють у звичному режимі. У школі 34 учнів навчають і обслуговують 20 її працівників. Дах клубу потребує ремонту.

Нема у селі пожежно-сторожової охорони, влітку, правда, у разі потреби працюють місцеві добровольці.
Сільський голова подякувала громаді за розуміння і турботу про рідне село і закликала усіх небайдужих залучатися до цієї роботи і нинішнього року.


“Бичачі” пристрасті

У розпорядженні сільського комунгоспу є трактор, косарка, млин і був племінний бичок. Худобину продали і купили нового двигуна у млин. Комунальне підприємство, як зазначив його директор Микола Зеленський, спрацювало збитково – понад три тисячі гривень є боргу.

До сільського голови ледь не щодня надходили і продовжують надходити скарги на роботу комунгоспу. І на зборах люди вихлюпнули свої емоції:
– Не треба нам комунгосп! Де бичок?
– Розпродати усе майно і закрити його!
– Ні, на вторговані за техніку гроші купити бичка! Або давайте придбаємо його у складчину!

Пристрасті вирували не одну хвилину. Загасити їх вдалося фермеру Олексію Бутенку, який запропонував купити племінного бичка у його господарстві або взяти в оренду. Олексій Іванович поставив одну-єдину умову, якщо худобину орендуватимуть – нехай її утримує і доглядає один господар. До речі, жителі села утримують 113 корів, діють три пункти заготівлі молока.

Ушнянцям не байдуже, як орендарі обробляють їх земельні наділи. Пасовища у селі не розпайовані, бо знаходяться за його межами, паї на ріллю визначені на карті, а сіножаті виділені в натурі. Селяни не хочуть бачити не запораних і забур’янілих полів.

На загальних зборах в Ушні були присутні і виступили: голова районної ради Володимир Невжинський, депутат обласної ради Олексій Бутенко, помічник-консультант народного депутата України Олега Ляшка Василь Волошко, заступник начальника управління агропромислового розвитку РДА Григорій Слобода, депутат районної ради Василь Єрмоленко.

http://nslovo.com/blog/ushnyantsi-vyslovyly-nevdovolennya-robotoyu-komunalnoho-pidpryjemstva

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини